Besplatno letovanje za decu iz hraniteljskih porodica

LESKOVAC

Centar za socijalni rad Leskovac organizovao je letovanje za 50 deteta bez roditeljskog staranja, koja se nalaze u hraniteljskim porodicama.

“Kao i prethodnih godina, i ove godine celokupno letovanje dece na moru finansira Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Ukupna vrednost ovogodišnjeg letovanja, koje će se realizovati u dve grupe, iznosi 2.260.396 dinara” – rekao je direktor Centra za socijalni rad, Boban Ilić.

Dogovor o letovanju na Grčkom primorju, tačnije u letovalištu Nei Pori, je sklopljen sa turističkom agencijom “Swim travel” iz Leskovca.

Cena aranžmana po detetu iznosi malo više od 47.000 dinara i obuhvata aranžman na bazi punog pansiona za 10 noćenja i 11 dana, prevoz, putno i zdravstveno osiguranje. Obezbedjena je i stručna i lekarska pratnja, kao i profesionalni spasioci koji će se brinuti o bezbednosti dece. Sa decom će, o svom trošku, ići i odredjeni broj hranitelja.

Letovanje na moru će biti realizovano u dve grupe.

“Prva grupa dece boraviće na Grčkom primorju od 3. jula do 13. jula, a druga grupa boraviće od 13. jula do 23. jula. U prvoj grupi idu 22 deteta, a u drugoj 28. Sva deca će biti smeštena u nekoliko vezanih vila. U jednoj od tih vila postoji restoran gde će se njima obezbediti ishrana odnosno doručak, ručak i večera.” – dodao je Ilić.

Centar za socijalni rad iz Leskovca već punih deset godina organizuje letovanje dece iz hraniteljskih porodica. Za sve ovo vreme oko 330 osoba, uzrasta od 3 do 25, je iskoristilo mogućnost letovanja. Do prošle godine deca su imala priliku da posete Crnogorsko primorje i to letovališta kao što su Sutomore, Igalo i Čanj. Ovo je prva godina da je grčko more izabrano za letovanje.

Polazak iz Leskovca predvidjen je za 2. jul u 21.30 časova sa platoa železničke stanice

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare