Novi poštanski centar u Leskovcu, kao i „kvadovi“ za dostavu pošiljki

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

LESKOVAC

U Leskovcu je počeo sa radom novi poštanski centar, čime će se poslovnim i privatnim korisnicima omogućiti najsavremenija usluga, a zaposlenima bolji uslovi rada.

Istovremeno, predstavljena su i nova, specijalna dostavna vozila „kvadrovi“, namenjena za isporuku pošiljki na nepristupačnim terenima u rejonima Surdulice, Prokuplja i Vlasa. Poštanski centar se nalazi na prostoru od gotovo 2400 kvadrata, u sklopu objekta kod železničke stanice i poseduje savremeni pretovarno-sortirni centar, šalter salu pošte i kancelarije stručnih službi. U objekat je Pošta Srbije uloženila preko pola miliona evra i on će omogućiti veći i brži obim realizacije poštanskih usluga na teritoriji Jablaničkog okruga, uključujući i Post-ekspres i logističke usluge. Pored poboljšanja uslova rada uposlenika, biće poboljšan i kvalitet života u centru Leskovca, s obzirom da su u novi poštanski objekat izmešteni preradni kapaciteti.

Ovaj poštanski objekat je otvorio Goran Stanojković, direktor regionalne radne jedinice Vranje, Leskovac, Prokuplje i Pirot, koji je rekao da će stara pošta u centru Leskovca nastaviti sa radom i da je u toku rekonstrukcija fasade zgrade.

„U želji da svim građanima naše usluge budu podjednako dostupne, u našu transportnu flotu smo uveli specijalna vozila za najnepristupačnije terene. Prvih deset vozila su stigla ove sedmice i ključeve za tri „kvada“ smo uručili uposlenicima sa teritorije radnih jedinica u Vranju, Leskovcu, Prokuplju i Pirotu, odnosno za reone Surdulice, Kuršumlijske banje i Vlasa.“

Jovan Vladičić, poštar radne jedinice Vranje i Surdulica, kaže da će mu ovo vozilo znatno pomoći u radu.

„Ja sam poštar najšire dostave, a susrećem se sa problemima kao šti su sneg, kiša, pa i divlje životinje… Pokrivam područje rudnika Mačkatica, na nekih 1500 metara nadmorske visine, a tu su i okolna planinska mesta oko Surdulice. Tu je otprilike 1500-1700 stanovnika, a u najudaljenijem delu, koji je oko 34-37 kilometara od Pošte u Surdulici, ima oko 300 stanovnika. Opet, ako bude veliki sneg, navikli smo mi idemo i pešice. Inače, obim posla nam se dosta povećao od kako su ljudi počeli da naručuju razne stvari preko interneta.“

Regionalna radna jedinica Vranje, Leskovac, Prokuplje i Pirot koja posluje u okviru „Pošte Srbije“ ima zaposlenih oko 710 radnika, dok u područnoj jedinici Leskovac ima 228 uposlenika.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare