Novi krov na zgradi iznad biblioteke

LESKOVAC

Snažan, olujni vetar je 19. jula napravio probleme na više lokacija u gradu i okolini, kada je obarao stabla ili nosio plastenike. U nevremenu je stradao i krov na zgradi iznad biblioteke, tačnije metalno pokrov je bukvalno zgužvan, što se može i videti na slikama koje su tada napravljene.

Taj metalni krov je već dan nakon nevremena uklonjen, s obzirom da je predstavljao veliku opasnost za prolaznike, a stanari zgrade sa profesionalnim upravnikom su u međuvremenu pristupili renoviranju. Stanari kažu da su žurili da se krov što pre postavi, s obzirom da je problem bio veliki, jer zbog uklanjanja krovne konstrukcije svaki put kada je padala kiša voda se slivala kroz hodnik zgrade, ali i ugrožavala stanove na vrhu. Ugroženi su bili i stanovi susedne zgrade, s obzirom da se ta zgrada „lepi“ sa ulazom koji je pored čitaonice, a voda se slivala niz zajednički zid.

Problem ovog ulaza otklonjen, jer je postavljen novi krov, nekih sto kvadrata, a uređeni su i dimnjaci koji su počeli da se urušavaju. Sada, dodaju stanari, predstoji onaj najteži deo, a to je skupljanje novca da se plate radovi, a sav teret je na stanarima, ali i biblioteci.

Inače, ostalo je da se na krovu pokrije još desetak kvadrata, a to je deo koji „pokriva“ drugi ulaz, odnosno ulaz preko puta nekadašnjeg „Kraša“. (kraj) IS/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Dragan
Dragan
9 meseca pre

Prošle godine isti problem su imali ulazi 161 i 167 na Bulevaru oslobođenja (preko puta bivše Madere), platili su sve sami pošto su od lokalne samouprave dobili odgovor da stambene zajednice same finansiraju svoje popravke pa i kada je izazvano elementarnom nepogodom.