Novi konkurs i komisija za izbor zamenika načelnika Gradske uprave

NIŠ

Gradsko veće na danas održanoj sednici odlučilo je da raspiše novi konkurs za zamenika načelnika niške Gradske uprave. Ujedno,  Gradsko veće je formiralo novu komisiju koja će izabrati najboljeg kandidata. Novu komisiju čine sekretar Gradskog veća Marina Janković, gradski pravobranilac Miomira Dinić i diplomirana pravnica Vesna Stojković.

Uslovi propisani konkursom bili nejasni – čulo se na sednici Gradskog veća.

“Postoji nepreciznost u samom tekstu konkursa u delu koji se odnosi na isprave kojima se dokazuje da ranije nije prestao radni odnos u državnom organu zbog teže povrede radne dužnosti. U cilju zakonitog sprovođenja konkursa komisija je predložila Gradskom veću da se poništi javni konkurs i da se raspiše novi sa preciznim definisanjem kojim ispravama se dokazuje prestanak rada zbog povreda radne dužnosti” – rekla je Marina Janković, sekretar Gradskog veća.

Zamenik je trebalo da bude izabran kad i načelnik, na konkursu koji je raspisan početkom aprila ove godine. Tada, međutim nije izabran zamenik već načelnik Ljubiša Janić a konkurs za zamenika gradonačelnika je poništen, jer i pored 4 prijavljena kandidata, Gradsko veće nije bilo zadovoljno prijavljenim kandidatima

Konkurs bi trebalo da bude raspisan nakon što Uprava dostavi uslove i tekst konkursa.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare