Deca OŠ „Svetozar Marković“ ni danas nisu pohađali nastavu

VRANJE

Roditelji učenika prvog odeljenja OŠ „Svetozar Marković“ u Vranju  ostali su pri stavu da ne puštaju decu na nastavu u popodnevnoj smeni, dok se problem sa učiteljicom ne reši.

Umesto da odu na čas deca su sa svojim roditeljima ostala u holu škole. Roditelji ne žele da druga učiteljica, umesto Marije Kostić koja je preuzela generaciju, sada uči druga učiteljica, koja je došla kao tehnološki višak. Od svojih zahteva neće odustati i ukoliko se problem ne reši i spremni su da decu ispišu iz škole i upišu u drugu.

„Obratili smo se nadležnoj prosvetnoj inspekciji, u petak, koja nije reagovala. Neki roditelji su u ponedeljak, ponovo otišli do inspektora i zamolili ih da izađu na lice mesta i ispitaju ovaj slučaj“, kaže Irena Stanković, majka jednog od prvaka iz tog odeljenja.

Kako saznajemo, na molbu direktorke škole neki od okupljenih roditelja zajedno sa decom ušli su u odeljenje da se ipak upoznaju sa novom učiteljicom kako ne bi ispalo da ne žele da sarađuju sa nadležnima u školi. U odeljenju su se zadržali na prvom času nakon čega su napustili učionicu odvodeći decu kući.

Roditelji prvaka kažu da neće odustati od svojih zahteva iako su zabrinuti što se njihova deca na samom početku školovanja suočavaju sa ovakvim problemima umesto da imju redovnu nastavu.

„Sačekaćemo da vidimo šta će se dešavati narednih nekoliko dana. Nadamo se da će nadležna inspekcija da reaguje. Ukoliko se to ne desi decu ćemo prebaciti u drugu školu“, kaže Stankovićeva.

Ceo slučaj je dobio dramatičan tok kada su roditelji, prošlog petka, svoju decu, učenike prvog odeljenja prvog razreda OŠ „Svetozar Marković“, vratili kućama, jer nisu želeli da se ponovo menja učiteljica, s obzirom da im je na početku godine rečeno da će učiteljica koja ih je preuzela izvesti generaciju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare