Novi Klinički centar Niš se vraća redovnom radu

NIŠ

Na osnovu mišljenja Radne grupe za koordinaciju i organizaciju rada Kliničkog centra Niš za vreme epidemije virusa COVID19 i preporuke Komisije za bolničke infekcije, već unapred pripremljen objekat, zgrada 28- stacionar nove zgrade Kliničkog centra Niš, vraća se u svoju osnovnu delatnost, uz poštovanje svih protivepidemijskih mera.

                           Objekat stacionara „28“, nove zgrade Kliničkog centra Niš počeo je da radi juče. U stacionar su prvo prebačeni pacijenti sa intenzivne nege Urgentnog centra te zdravstvene ustanove, a u toku dana biće vraćeni pacijenti koji su lečeni u niškoj Vojnoj bolnici.

                       “Prebačeni su kardiološki i neurološki pacijenti i pacijenti sa hematologije i endokrinologije koji su bili u intenzivnoj nezi Urgentnog centra”, kazao je dr Vladan  Ćosić, zamenik direktora Kliničkog centra Niš.

                        Prema njegovim rečima, novi deo Kliničkog centra Niš, nakon što su pre deset dana iz njega premešteni poslednji oboleli od korona virusa, kompletno je očišćen i dezinfikovan.

                        “Nakon dezinfekcije koju su uradile službe naše zdravstvene ustanove, ruske ekipe i Institut za javno zdravlje, uzeti su brisevi sa svih radnih površina, instrumenata, aparata, kao i uzorci vazduha i vode. Svi rezultati su zadovoljavajući”, kaže Ćosić.

                        Nakon ponovnog otvaranja novog Kliničkog centra zbog epidemije korona virusa primenjuju se stroga pravila i naredbe epidemiloških službi. Pravila važe i za pacijente i za osoblje.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare