“1 od 5 miliona” u ponedeljak u Vranju prikuplja potpise podrške za izbornu listu

VRANJE

Pokret “1 od 5 miliona” prikupljaće potpise podrške za listu s kojom će izaći na predstojeće parlamentarne izbore u ponedeljak, 25. maja, u Vranju, u Ulici narodnog heroja 10 (iznad Pozorišta) od 9h do 17h.

Predstavnica Pokreta “1 od 5 miliona” Dejana Dexi Stošić, koja je Vranjancima već poznata kao organizatorka protesta “Odbranimo gradski park”, ističe da je glavni cilj izlaska na izbore ovog pokreta promena celokupnog sistema, a ne samo korumpirane vlasti.

“Kao što smo im uzdrmali kavez kada smo branili park, tako želimo da im uzdrmamo kavez dok branimo celu državu. Borimo se za to da mladi ostani u zemlji i da napokon Srbija više ne bude samo Beograd”, kaže ova Vranjanka.

Dodaje i da će Pokret “1 od 5 miliona” na parlamentarne izbore izaći samostalno, a da će listu kandidata za narodne poslanike činiti mladi ljudi, bez partijskih biografija. Pred građane, navodi ona, Pokret izlazi sa konkretnim programom i planom promene sistema, a osnovne programske tačke su Četvrta grana vlasti, Reanimacija zdravstva, Država kao partner mladima, Vraćanje penzija sa kamatom, Sporazum sa narodom. Promenom sistema, navodi Dejana Stošić, izgradićemo Srbiju koja brine o ljudima, a ne samo o džepovima pojedinih interesnih grupa.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare