Novi generalni direktor niškog Kliničkog centra je Zoran Perisić

NIŠ

Odlukom Vlade Republike Srbije generalni direktor jedne od najvećih zdravstvenih ustanova u zemlji, niškog Kliničkog centra, biće nekadašnji gradonačelnik Niša, prof. dr Zoran Perišić. Perišić stupa na čelo ustanove ka kojoj gravitira više od 2,5 miliona građana Juga Srbije i koja zapošljava više od 3000 ljudi u trenutku kada je ceo zdravstveni sistem okrenut borbi protiv epidemije koronavirusa.

                                 Prof. dr Zoran Perišić slovi za vrhunskog lekara, kardiologa, a svoje organizatorske sposobnosti imao je priliku da pokaže kao prvi čovek najvećeg grada na jugu zemlje.

                              Prof dr Zoran Perišić rođen je 1959.godine u Negotinu. Osnovnu školu i gimnaziju je završio u Nišu. Medicinski fakultet u Nišu je upisao 1977.godine a završio 1982.godine. Specijalizaciju iz interne medicine je završio na VMA u Beogradu 1989.godine. Od 1990.godine zaposlen je u KC Niš na Klinici za kardiologiju, od 1994.godine na mestu načelnika odeljenja za invazivnu dijagnostiku i pejsmejkere. Više metoda iz ovih oblasti je uveo u klinički rad Odeljenja i obučio više doktora iz ovih oblasti. Magisterijum iz endokrinologije je odbranio 1992.godine a doktorat iz kardiologije 1999.godine. Subspecijalističke studije iz uže oblasti kardiologije je završio 2012.godine. Od 2012.godine je u zvanju vanrednog profesora na Medicinskom fakultetu u Nisu. Bio je potpredsednik Udruženja kardiologa Srbije od 2013. do 2015.godine, potpredsednik tokom 4 godine i član Upravnog odbora Udruženja kardiologa Srbije tokom 10 godina. Autor je i koautor preko 350 radova objavljenih na nacionalnim i medjunarodnim kongresima.

                               Bio je gradonačelnik Niša od 12. jula 2012. do 11. jula 2016. godine, a decembra 2013. godine je izabran za predsednika Stalne konferencije gradova i opština.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare