Nove nagrade za Školu stripa

LESKOVAC

Škola stripa „Nikola Mitrović Kokan“, koja radi pri Leskovačkom kulturnom centru, organizovala je konferencije za medije povodom osvajanja 18 priznanja na dva međunarodna strip konkursa. Na Drugom međunarodnom konkursu „Strip kaiš“ u organizaciji Dečjeg kulturnog centra Beograd tročlani žiri u sastavu Mileta Miloradović, Vladimir Vesović i Dragan Lazarević dodelio je treću nagradu konkursa polazniku Leskovačke škole stripa Lazaru Nikoliću, a specijalnu pohvalu Ivi Cvetković. Osvojena priznanja dobijaju na značaju kad se uzme u obzir da su osvojena u konkurenciji od 706 radova iz čitave Srbije, ali i iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Turske, Belorusije i Velike Bitanije.

Uspeh je ostvaren i na beogradskom festivalu subkulture „Paralel“, gde je šesnaest polaznika dobilo nagrade u oviru sedmog nagradnog konkursa „Stripovi i ploče“. U pitanju su Miroslav Nikolić, Danica Dedić, Marko Serafimović, Mina Davić, Jovana Stanković, Andrijana Cvetković, Jovana Savić, Andrej Stanojević, Rastko Milenković, Mateja Jović, Dunja Avramović, Strahinja Spasić, Anastasija Videnović, Katarina Prokopović, Anđela Savić i Katarina Hadži-Jovančić. Inače, ukupan broj priznanja koje su polaznici doneli u Leskovac sa ovog konkursa sa ovim popeo na bl

Rastku Milenkoviću je nagrađen rad za crtež ploče Roling Stonsa. On je u školu stripa krenuo u oktobru i još uvek se, po malo, oseća kao neko nov.

„Naučio sam da crtam likove i poze. Svakog ponedeljka i petka na časovima naučim nešto novo. Strip mi se sviđa, a tu ljubav sam nasledio od oca, kome je omiljen strip „Alan Ford“. Ja volim Spajdermena, Betmena, Ligu pravde…“Andrej Stojanović školu stripa pohađa već četiri godine.

„Od početka sam stekao lepe utiske o školi i jako mi se sviđa. Poboljšao sam svoje crtanje gotovo do maksimuma. Ovde najviše volim da radim crteže, ali i stripove. Više volim da radim crteže sa likovima koji postoje, nego sa onim koje ja sam izmislim. Svaki lik u mom crtežu ima posebnu pozu i prikazuje jednu radnju.“


Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare