Nove kante, stare navike

LESKOVAC

 

Neposredno pred izbore, krajem prošle nedelje, Direkcija za urbanizam i izgradnju postavila je u centru grada 78 novih kanti za smeće, za šta je iz gradske kase izdvojeno milion i 461 dinar bez PDV-a.

Kako je objasnila saradnica za holtikulturu u Direkciji Sanja Bačevski, nabavljena su dva tipa kanti, po 33 i 45 komada, od firme „Galeb sistem“ iz Šapca.

Kante su postavljene u užem centru grada, tamo gde je najveća frekfrencija pešaka, dok je u planu da se postojeće kante dislocijraju ili u sporedne ulice, ili po naseljima.

Već nekoliko dana nakon toga zabeležili smo ovu sliku. Kantu je neko pokušao da polomi i isčupa, ali posao nije dovšio do kraja.

Ovome nikakav komentar nije potreban, jer je reč o već uobičajenom načinu ponašanja „nekih“ Leskovčana. I one betonske kante, za koje se činilo da su nesalomljive, prevrtane su, lomljene i uništavane, pa što ne bi i ove.

Kada postoji „čvrsta volja“ da se ovakav vandalizam počini, materijal od koga je kanta napravljena nije nikakva prepreka.

Iz Direkcije su najavili izgradnju urbanog mobilijara (klupica, zaštitnih stubića, potpora za puzavice, info table i sl.), ugovor sa firmom „Ranđelović gradnja“ iz Novog Bečeja već je potpisan.

Da li će i on doživeti  sudbinu kanti ili će komunalna policija, najzad uspeti  da ipak nekako spreči vandale, ostaje da se vidi.

Tu službu, inače, gradajni Leskovca plaćaju  za takve poslove a  kako će to da reše i da se organizuju,  nije problem građana, već ove službe i lokalne vlasti.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare