Nova : Zoranu Živkoviću opet prete linčovanjem!

BEOGRAD

Predsedniku Nove stranke Zoranu Živkoviću stiglo je još jedno pismo u kojem se njemu i njegovoj porodici otvoreno preti linčovanjem. Pismo od anonimnog pošiljaoca stiglo je na adresu Narodne skupštine, a Živković je ovaj slučaj juče i prijavio nadležnim policijskim organima.

Rečnik i stil pretećeg pisma apsolutno su prepisani od najprljavijeg srpskog tabloida koji se uostalom i pominje u pismu, a manir u kojem su pretnje ispisane nesumnjivo je preuzet od SNS-ovaca i njihovih satelita, tvrdi ova stranka.
Nova stranka upozorava da posledica brutalizacije javnog govora koji je aktuelni režim ustanovio kao dominantni, jeste eskalacija nasilja, kriminala, pa i ubistava.

“To nas vraća u mračnu atmosferu ‘90-ih koju su kreirali i potpirivali isti ljudi i iste političke snage koje danas čine vlast”, navodi ova stranka.

Pozivamo profesionalce u nadležnim organima, policiji i tužilaštvu, da istraže i privedu pravdi počinioce ovih gnusnih krivičnih dela čije su žrtve, pored predsednika NOVE, poslednjih dana i novinari Slobodan Georgiev, Nedim Sejdinović i Dinko Gruhonjić, ali i mnogi drugi građani Srbije, dodaje se u saopoštenju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare