NOVA STRANKA PROTIV SEČE DRVEĆA PO LESKOVCU

 

LESKOVAC

Nova Stranka osuđuje seču drveća po gradu koju izvodi Direkcija za urbanizam i izgradnju Leskovca i zahtevamo da se zaustavi ovaj sumanuti plan gradske uprave i direkcije da smanje broj stabala i zelene površine zarad betoniranja gradskog centra, rekao je danas predsednik Gradskog odboraove stranke Bratsilav Stamenković.

 

“Ova seča već je započeta uništavanjem zelene površine ispred muzeja sa opravdanjem da je drveće prezrelo i da se bolje vidi zgrada muzeja, kao da se ona do sada nije videla.  Druga seča koja je obavljena, je po obodu parka 9 Jugovića gde je takođe posečeno na desetine zdravih stabala.

U svakoj normalnoj državi parkovske i zelene površine su pod zaštitom države, a izvršioci bi za jedan ovakav čin bili kažnjeni, dok u Leskovcu sami izvršioci ove kriminalne radnje predstavljaju ovo kao interes grada.

Direkcija u međuvremenu iznosi lažne podatke da je nakon trideset godina drveće prezrelo, međutim ova vrsta drveta dostiže kasnu zrelost tek između 80 i 100 godina i ovakvo iznošenje podataka je čista manipulacija javnim mnjenjem, a ekipa Nove Stranke je utvrdila na terenu da je drveće koje je posečeno bilo potpuno zdravo.

Ovim činom i dodatnim planom da se parkovska površina između parkinga kod Robne kuće Beograd i stare modne i robne kuće pretvori u betonsku strukturu, uprava grada i direkcija vrše genocid nad zelenim površinama u gradu i direktno utiču na narušavanje ambijenta.

Nova Stranka će uvek biti protiv uništavanja prirodnih i zelenih celina, parkovskih površina i uvek ćemo insistirati na tome da ako se već nešto radi u gradu, da se postojeći ambijent, zelene oaze i prirodne celine grada sačuvaju.

Takođe zahtevamo od struktura vlasti i direkcije kada god su projekti od značaja za ambijent u pitanju, da takvi projekti obavezno prođu javnu raspravu, a ne da se tajno izlažu u hodnicima direkcije pod izgovorom javne prezentacije.

Takođe Nova Stranka poziva sve one stranke Zelenih i slične čija je misija očuvanje životne sredine, da iskažu svoj stav i izjasne se povodom ovakvog postupka lokalne vlasti i direkcije”, rekao je Stamenković na press konferenciji.

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare