NOVA STRANKA: PREISPITATI ODLUKU O POKLANJANJU 17.000 EVRA RTV KRUŠEVAC

KRUŠEVAC

Gradski odbor Nove stranke u Kruševcu najoštrije protestuje zbog skandalozne odluke Gradske uprave da dodeli preko 17.000 evra RTV Kruševac, koja je svega par sati ranije zvanično prodata za 14.000, saopšteno je danas.

” Pitamo kojom logikom je tek privatizovanoj televiziji dodeljeno više novca no što je dobijeno njenom prodajom. Od Gradske uprave zahtevamo i da obrazloži kriterijume na osnovu kojih je upravo ovoj televiziji poklonila oko 80 odsto sredstava iz fonda, dok neki drugi učesnici konkursa nisu dobili ni dinar.

Naime, RTV Kruševac dobila je na konkursu Grada 2,1 milion dinara (od 2,8 miliona koliko je ukupno podeljeno), što je nešto preko 17.000 evra. Indikativno je to što je rezultat konkursa objavljen par sati nakon što je vlasnik ove televizije i zvanično postao Radoica Milosavljević, koji je RTV KS platio svega 14.000 evra. Budući da je svrha konkursa bila sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja, pitamo čiji interes stoji iza odluke da se RTV KS faktički ne proda, već pokloni uz 3.000 evra pride, jer javni svakako nije.

Da je konkurs vođen pre svega privatnim, a ne javnim interesom, potvrđuje i nerazumna odluka da se iz istog fonda, odnosno od novca Kruševljana, 100.000 dinara dodeli RTV Belle amie iz Niša. Zapravo, na ovaj način se posrednim putem finansira niška TV Zona plus čiji je vlasnik sin Bratislava Gašića.

Gradski odbor NOVE u Kruševcu poziva nadležne organe da što hitnije ispitaju ovakvo bahato trošenje budžetskih sredstava, a svoje sugrađane da konačno shvate kome su na prethodnim izborima poverili da vrši vlast u našem gradu”, navodi se u saopštenju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare