NOVA STRANKA : JAVNA RASPRAVA BE Z PRISUSTVA JAVNOSTI

LESKOVAC

Gradski odbor Nove Stranke upozorio je danas da se ” praksa organizovanja javne rasprave bez prisustva javnosti nastavlja i dalje od strane gradske uprave i Agencije za lokalni ekonomski razvoj, neobjavljivanjem javnih poziva za javne rasprave”.

 

“Naime i pored svih pretraga, nismo bili u mogućnosti da nigde kao zainteresovana strana vidimo I nađemo poziv za javnu raspravu o programu razvoja grada Leskovca sa Akcionom planom od 2015. do 2020. Godine koja je održana 22.07.2015 god.  Očigledno je da poziv nije objavljen javno i da je poslat samo određenoj grupi ljudi ili institucijama koje su učestvovale u izradi tog dokumenta, koji bi dizanjem ruke trebali da se slože sa onim što su sami predlagali.

Nova Stranka je nakon pregleda ovog dokumenta primetila da on nigde ne predviđa decentralizaciju grada i formiranje opština Vučje, Grdelica i Brestovac/Pečenjevce, što je jedna od ključnih pretpostavki daljeg ubrzanog razvoja teritorije koju sada pokriva grad Leskovac. Nakon narednih lokalnih izbora Nova Stranka će kao prvu tačku dnevnog reda u skupštini grada inicirati izmenu ovog dokumenta i teritorijalnu i ekonomsku decentralizaciju jer je to prava i jedina smernica razvoja grada, a ne tajno razmatranje javnih dokumenata na koje gradske teritorije Vučja, Grdelice, Brestovca i Pečenjevca, pa ni mnogi u samom gradu nisu mogli da imaju uticaj”navodi ova stranka.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare