NOVA STRANKA : HAJKA NA VESNU RAKIĆ VODINELIĆ

BEOGRAD

 

Krivična prijava protiv Vesne Rakić Vodinelić zbog autorskog teksta objavljenog na portalu Peščanik, nastavak je kampanje Aleksandra Vučića protiv razumnih i časnih građana, ovog puta sprovedene preko najbizarnije alatke iz premijerovog arsenala: Ištvana Kaića, kandidata za Marijana Rističevića, saopštila je danas Nova stranka.

Ta stranka još jednom upozorava na sve očigledniju primenu metoda iz 90-ih i vremena Vučićevog ministrovanja kada je svaki pokušaj kritike režima podvrgavan drakonskim kaznama. Poslednji primer, krivična prijava zbog navodnog „pozivanja na nasilnu promenu ustavnog uređenja“ protiv autorke teksta i urednica portala Peščanik Svetlane Lukić i Svetlane Vuković, pokazuje sve elemente neskrivenog totalitarizma i nesumnjiv je pokušaj uvođenja opšte kontrole nad izražavanjem, pa i samim mišljenjem.

Stoga smatramo da ovo mora da bude opomena celokupnoj srpskoj javnosti – građanima, profesionalnim udruženjima, sindikatima, istaknutim pojedincima, političkim akterima – da se probude i shvate da je krajnje vreme da se odupru nasrtajima režima na poslednje ostatke građanskih sloboda. U suprotnom, pristaju na diktaturu koje smo se teškom mukom oslobodili pre petnaest godina, navodi se u saopštenju Noev stranke.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare