Nova sportska oprema za 21 klub od grada

 

 

LESKOVAC

Dvadeset i jedan klub, sa teritorije grada Leskovca, dobio je danas novu sportsku opremu koju im je uručio gradonačelnik, Goran Cvetanović.

Ovom prilikom, sportskim klubovima i organizacijama, podeljeno je ukupno 163 kompleta trenerki.

“U poslednjih godinu dana podeljeno je oko 300 kompleta opreme, 500 lopti, a za sve to u budžetu grada, bilo je predvidjeno i realizovano 5 miliona dinara. Preko programskog finansiranja u 2017. godini, podržano je 108 sportskih klubova, organizacija, za šta smo iz gradskog budžeta izdvojili 55 miliona dinara. Ako je uporedite sa 2013. godinom, kada je bilo 26 miliona dinara, pronalazite da smo u ovom kratkom vremenskom periodu, za sto posto povećali izdvajanje iz gradskog budžeta, kad su u pitanju sportski klubovi i organizacije”, rekao je danas gradonačelnik, Goran Cvetanović.

Cvetanović je dodao i da su predstavnici Fudbalskog saveza Srbije, u maju ove godine, donirali kompletne sportske opreme za 61 leskovački klub i ocenio da takve donacije predstavljaju način da se dodatno unapredi rad sportista, “jer bez odgovarajuće opreme, klubovi ne mogu da funkcionišu”.

“Kontinuiranim ulaganjem u sportske klubove, u školski sport, u infrastrukturu, nastojimo da motivišemo, pre svega, najmladje da se okrenu sportu. Drago mi je kad vidim da naša podrška daje rezultate i da naši sportisti beleže uspehe. Najlepši primer za to je Nina Stanisavljević koja je nedavno, na održanom Medjunarodnom plivačkom mitingu u Skoplju, oborila nacionalni rekord”, dodaje on.

Gradonačelnik je poručio da će grad Leskovac, i ubuduće,  nastojati da daje podršku sportistima.

“Najbolji mogući način da nam se vi za to odužite su medalje i pehari koje donosite u naš grad, a moramo da priznamo da ih nije malo”, istakao je.

Zahvaljujući se gradonačelniku, u ime svih sportista, što maksimalno pomaže i podržava celu ovu, sportsku, priču i što podstiče mlade ljude da se bave sportom i da žive zdravo, paraolimpijac, Milan Petrović, izrazio je želju da i leskovački paraolimpijci učestvuju na paraolimpijskim igrama, koje će se održati 2020. godine u Tokiju.

“Idemo zajedno da jurimo Tokio”, naglasio je Petrović.

Klubovi koji su danas dobili novu sportsku opremu su: Plivački klub “Dubočica”; Plivački klub “Leskovac”; Vaterpolo klub “Leskovac”; Gimnastički klub “Dubočica”; Ragbi klub “Morava”; Mačevalački klub “Dubočica”; Atletski klub “Dubočica”; Gradski atletski klub Leskovac; JugBoxing Leskovac; Bokserski klub “Dubočica”; Bokserski klub “Hisar”; Stonoteniski klub “Dubočica”; Biciklistički klub “Dubočica”; Klub sportova snage “XL”; Klub sportova snage “Leskovac”; Stonoteniski klub “San Spin”; Streljački klub “GT”; Planinarsko – skijaški klub “Kukavica”; Šahovski klub “Glubočica”; Teniski klub “Šumice” i Sportsko društvo gluvih Leskovac.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare