Jedan muzej-mnogo nade

LESKOVAC

U galeriji na spratu Narodnog muzeja u Leskovcu postavljena je izložba koja predstavlja završetak realizacije projekta u okviru SHwB programa, u koordinaciji Balkanske mreže muzeja, u sklopu projekta „Crafting Access“ koji je finansiran od strane Stavros Niarchos fondacije, a radi sprovođenja i poboljšanja aktivnosti muzeja na Balkanu. Kao rezultat održanih inkluzivnih radionica koje su bile namenjene deci sa invaliditetom i deci iz redovnih škola predstavljeni su dečji radove sa radionica, video prezentaciju projekta i performans u kome su deca predstavila odrađene radionice.


Suzana Ranđelović, autor projekta, rekla je da je cilj ispunjen, a to je pre svega da se deca iz redovnih škola i iz škole „11. oktobar“ druže.


„Realizovali smo ukupno sedam radionica i baš smo se lepo družili i mnogo toga smo naučili. Zahvaljujem se pre svega osoblju i deci Osnovne škole „11. oktobar“ koji su dolazili svakog petka. Oni nam nedostaju, navikli smo na njih, a čujem i da oni pitaju kad će ponovo u muzej. Ukupno je učestvovalo 350 dece.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare