Nova: Radovanović manirom partijskog poslušnika pokušava da zamaskira propast zdravstva u Srbiji

NIŠ

Nakon što je lekar niškog Kliničkog centra i član Gradskog odbora Nove stranke Niš Saša Živić u svojoj nedavnoj kolumni za dnevni list Danas upozorio na alarmantno stanje u srpskom zdravstvu, prozvanim se našao direktor pomenute ustanove Zoran Radovanović saopštila je Nova stranka.

“U stilu pravog partijskog poslušnika, Radovanović je, manirom svih predstavnika aktuelnog režima, nastavio crno da predstavlja belim, ignorišući činjenice i realnost i vređajući inteligenciju ne samo Nišlija, već i svih građana Srbije. Podsećamo ga da tvrdnje doktora Živića da će Dečija klinika na kojoj radi uskoro ostati bez specijalista, te da je od deset dečijih neurologa ostao samo jedan, a i on se ozbiljno razboleo zbog ekstremnih napora, nisu “političko razračunavanje” ni “tendenciozno politikanstvo”, kako je opisao Živićevu kolumnu, već situacija u srpskom zdravstvu koje se nalazi na ivici gušenja. Da ne govorimo o nabacanim pukim brojkama o povećanju broja zaposlenih kojima je Radovanović rešio da uzvrati, ne možemo a da ga ne podsetimo da su ti podaci posledica nekadašnjeg priključivanja novih odeljenja Klinici (npr. neurologije) a ne prijema novih lekara, kao i da je u međuvremenu nebrojeno mladih lekara i medicinskog osoblja zauvek napustilo Srbiju.

Talenti “koji će se primiti sutra”, o kojima pomenuti govori, ne rešavaju problem, ni po broju ni po stručnosti. Klinici su potrebni specijalisti, a ne dva početnika. Zanimljivo je ujedno i da jedan direktor iz stranke budućnosti medicinu smatra prošlošću – svake godine definišu se nove grane pedijatrijske medicine koja svuda u svetu postaje veća i veća…

U potrazi za boljim životom i spasom od naprednog urušavanja države koje traje skoro 8 godina, mnogi su odustali od “borbe sa vetrenjačama”, ali i što je još poraznije – izgubili veru da će se u Srbiji ikada nešto promeniti nabolje. Desetine hiljada mladih poput njih i ovog trenutka je na putu ka drugoj strani granica Srbije.

Upozoravamo takođe Radovanovića i, iznad svega, ministra zdravlja Zlatibora Lončara, u čije ime je i tako svesrdno branio neodbranjivo, da Klinički centar u Nišu ne kuburi samo sa manjkom osoblja, već i medicinskog materijala, zbog čega su pacijenti osuđeni na čekanje i lečenje SMS porukama. Njih su brojni Radovanovići širom Srbije osudili na zdravstvo po principu “Vreme leči sve”. Pa ko preživi…

Zbog svega navedenog, o čemu su posvedočili i uznemireni roditelji iz Niša, zabrinuti za uslove u kojima se leče njihova deca, pozivamo građane Srbije da dignu glas i pridruže nam se u borbi. Borbi za okončanje režima koje je sravnilo sa zemljom i zdravstvo i sve druge aspekte prosperiteta jedne zemlje, za povratak Srbije na put kojim je krenula posle 5. oktobra 2000. godine, put modernih, evropskih zemalja 21. veka, u kojem lečenje neće biti luksuz, već elementarno ljudsko pravo koje pripada svima”, navodi se u saopštenju Nove stranke.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Maci
Maci
4 godine pre

Bravo za tekst! Radovanović, Lončar i drugi manipulatori nam svakodnevno vređaju inteligenciju plasiranjem neistina i poluistina! Da ne živimo u Srbiji, možda bismo im i poverovali…ovako, možemo samo da kažemo da ćute, bar kad se ne stide!