Nova podrška deci sa invaliditetom

VRANJE

Komisija za izbor projekata za realizaciju usluga socijalne zaštite raspisala je Javni poziv za finansiranje usluga u oblasti socijalne zaštite za 2016. godinu na teritoriji grada Vranja. Za te svrhe izdvojeno je 9.750.000 dinara.

Članica Gradskog veća,  Danijela Milosavljević kaže da je cilj Javnog poziva unapređenje i podsticanje novih pristupa u realizaciji socijalne politike i posebna briga i zaštita korisnika usluga socijalne zaštite na području grada Vranja.

,,To znači razvijanje i unapređenje već postojećih usluga, ali i uspostavljanje novih. Konkretno, pomoć u kući i lični pratilac dece sa invaliditetom su potpuno nove usluge. Svrha angažovanja ličnog pratioca je pružanje detetu odgovarajuće individualne praktične podrške”, ističe Milosavljevićeva.

Ona kaže da je krajnji cilj uključivanje dece u redovno školovanje i aktivnosti zajednice, zbog uspostavljanja što većeg nivoa samostalnosti.

Ciljne grupe čiji se položaj unapređuje su deca, mladi i porodica, osobe sa invaliditetom, deca sa smetnjama u razvoju i starija lica.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare