Nova pobeda “Jedinstva” iz Bošnjaca

LESKOVAC
Rezultati 10.kola: Rtanj – Trstenik PPT 1:0, Sinđelić – Ozren 1:0, Car Konstantin – Radan 2:0, Trajal – Jedinstvo (P) 1:1, Pukovac – Timok 1:0, Jedinstvo (B) – Tabane 1970 3:0, Moravac Orion – Dunav 1:1, Budućnost – Radnički 1:1.
Fudbaleri Jedinstva iz Bošnjaca još jednom su pobedom obradovali svoje navijače. U meču na svom bunjištu u Bošnjacu bili su nemilosrdni i sa 3:0 savladana je ekipa Tabane 1970. Ovo je peta pobeda srpskoligaša iz Bošnjaca i sa 17 osvojenih bodova nalaze se na četvrtom mestu. Niški Bubanj bio je neosvojiva tvrđava za ekipu Radana iz Lebana. U susretu starih sportskih prijatelja sa 2:0 slavio je domaći Car Konstatantin i sa ova tri boda Nišlije su najavile beg iz donjeg dela tabele. U Mrštanu bilo je puno uzbuđenja i to u samoj završnici meča. Mreže oba golmana su mirovalo dva minuta do kraja meča, da bi u preostalom periodu obe ekipe postigle po jedan pogodak i tako je ovaj meč okončan nerešenim rezultatom 1:1. U narednom 11.kolu, sastaju se: Radnički – Rtanj, Dunav – Budućnost, Tabane 1970 – Moravac Orion, Timok – Jedinstvo (B), Jedinstvo (P) – Pukovac, Radan – Trajal, Ozren – Car Konstantin, Trstenik PPT – Sinđelić. Sve utakmice igraju se od 14 časova.

ZONA ,,JUG”
U komšijskom derbiju u Leskovcu
MOĆNA DUBOČICA I NEMOĆNA VLASINA
Nekada je to bio pravi fudbalski praznik kada su igrali Vlasina i Dubočica. Prve fudbalske komšije u svojoj istoriji znale su i umele da u svojim utakmica unesu puno sportskog žara i umeća sve u želji da se stigne do pobede, jer one su imale posebnu slast. Ovaj poslednji susret još jednom je potvrdio svu nemoć Vlasine, koja je u dubokoj krizi, ali ni Dubočica nije bila toliko moćna, koliko su Vlasotinčani bili slabi i inertni na terenu. I dok Dubočica s pravom reflektira na najviši plasman, dotle ,,Rosuljci” moraju da vode računa o očiglednom urušavanju kluba i da je poslednji trenutak da se klub izvuče iz duboke provalije u kojoj se nalazi poslednjih nekoliko godina.
Budućnost iz Orašja posle rezultatske krize ponovo je zaigrala kako treba i ume. Na svom terenu sa 4:0 zonaš iz Orašja došao je do nove pobede u meču sa ekipom Nebeskih krila. U komšijskom nadmetanju u Bojniku, između domaće Puste reke i leskovačke Sloge, viđeno je pet lepih pogodaka. Igralo se bez kalkulacija i obostrano na pobedu, a sama neizvesnost za konačan rezultat bila je prisutna do poslednjeg sudijskog zvižduka. Na kraju pobedi od 3:2 radovali su se igrači Puste reke. Jablanica iz Medveđe i dalje igra slabo kada su u pitanju gostovanja. Slabašna domaća Lužnica sa 3:0 slavila je pobedu protiv još slabije ekipe zonaša iz Medveđe.
Posle odigranih 10.kola leskovačka Dubočica je prva sa 28 osvojenih bodova, dok drugoplasirana Pčinja iz Trgovišta ima 20 bodova, a treću i četvrtu poziciju dele Vranjska banja i Balkanski iz Dimitrovgrada sa po 19 osvojenih bodova. Lužnica iz Babušnice samuje na poslednjem mest sa samo četiri boda, dok se ispred nalaze leskovačka Sloga i Jablanica iz medveđe sa po 7 osvojenih bodova.
Rezultati 10.kola: Budućnost – Nebeski anđeli 4:0, Dubočica – Vlasina 4:0, Pusta reka – Sloga 3:2, Lužnica – Jablanica 3:0, Balkanski – Vranjska banja 3:0, Pčinja – Brzi brod 2:0, Morava – Tanasko Rajić 2:0.
Narednog vikenda u subotu i nedelju sa početkom od 14 časova, sastaju se: Tanasko Rajić – Budućnost, Brzi brod – Morava, Vlasina – Pčinja, Vranjska banja – Dubočica, Jablanica – Balkanski, OFK Niš – Pusta reka, Sloga – Lužnica, Nebeski anđeli – Polet 1980.

JABLANIČKA OKRUŽNA LIGA
U prošlom 10.kolu postignuti su sledeći rezultati: Jedinstvo (Š) – Zloćudovo 1:3, Kumarevo – Jedinstvo (G) 1:3, Progres – Čekmin 2:2, Vučje – Polet 1:0, Sloga – Brza 6:3, Železničar – Bobište 0:2, Mladi borac – Mladost 3:0, Jedinstvo (GS) – Umac 7:1.
Tabela: Vučje, 27, Jedinstvo (GS) 26, Bobište 23 bodova…
Naredno 11.kolo igra se u nedelju 29.oktobra, a sastaju se: Umac – Jedinstvo (Š), Mladost – Jedinstvo (GS), Bobište – Mladi borac, Brza – Železničar, Polet – Sloga, Čekmin – Vučje, Jedinstvo (G) – Progres, Zloćudovo – Kumarevo. Sve utakmice počinju od 14 časova.

MEĐUOPŠTINSKA LIGA
Rezultati 10.kola: Omladinac – BSK 0:3, Real – Derbi 2016 7:1, OFK Morava – Šumadija 2:2, Gradac – Lemind 1953 2:3, Mladost – Bratstvo 1:1, Plantaža – Milanovo 0:0, Radnički – Moravac 2:1, Sušica 2012 – Marjan MB 2:0.
Tabela: Šumadija i OFK Morava iz Leskovca imaju po 26 osvojenih bodova, apotom slede: Plantaža i Radnički sa po 19 bodova…
11.kolo igra se u nedelju od 14 časova, a sastaju se: Marjan MB – Omladinac, Moravac – Sušica 2012, Milanovo – Radnički, Bratstvo – Plantaža, Lemind 1953 – Mladost, Šumadija – Gradac, Derbi 2016 – OFK Morava, BSK – Real.
Vlasotince, 24.10.2017.godina Vlastimir Stamenković

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare