NOVA PARTIJA KOSOVA POZDRAVLJA VUČIĆEV BORAVAK U TIRANI

GRAČANICA
Nova partija Kosova saopštila je danas da se svaki i najmanji korak ka unapredjenju dobrosusedskih odnosa Srbije i Albanije odmah se oseti i medju mešovitim življem na Kosovu i Metohiji.

 

„Zato naša partija daje punu podršku dobronamernim razgovorima u Tirani i poziva dva premijera da nastave u pravcu pomirenja dve susedne države, a na dobrobit naroda i narodnosti koji u njima žive“, poručila je ova stranka.

„Pozdravljamo visoko državničko držanje i izjave srpskog predsednika Vlade Aleksandra Vučića, ali i premijera Albanije Edija Rame, koji je, kao dobar domaćin, doprineo mirnim tonovima u razgovoru dvojice državnika posle 70 godina zadjevica i neodmerenih izjava sa obe strane. Dobra saradnja Srbije i Albanije je stub mira i prijateljskih odnosa  ne samo dve zemlje, nego i šire“, saopštila je Nova partija Kosova.

 

Ova partija “pozdravlja”  početak pregovora oko stratečki važnih saobračajnica izmedju Beograda i Tirane, “čija bi saradnja doprinela ekonomskom napretku celokupnog područja, omogućila medjusobno upoznavanje i druženje, stvorila

 

mogucnost neposrednije saradnje privrednika dve zemlje, ali i olakšala veze sa razvijenom Evropom”.

 

Ipak “ma koliko zvuvala neozbiljno izjava Hašima Tačija u vezi sa tužbom protiv Srbije za genocid, to ipak potpiruje revolt i nezadovoljstvo Srba na Kosovu i Metohiji, a sa druge strane ometa i kvari utisak o razgovorima na visokom nivou

 

u Tirani. Bolje bi bilo da Hašim Tači pronadje drugačiji način kako bi vratio poverenje i podrsku svog biračkog tela,  ovako on unosi zabludu kod svih nacionalnih zajednica”, ocenjuje ova stranka.

Nova Partija Kosova želi srećan put Aleksandru Vučiću u Sjedinjene američke  države i očekuje da se vrati u Beograd sa sadržajnijim i konkretnijim odlukama koje će otvoriti horizonte ka boljoj budućnosti svih država na Balkanu pa i na području južne srpske pokrajne”, navodi se u saopštenju  Nove partije Koosva, čijije predsednik Dragiša Mirić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare