NOVA ORGANIZACIJA GRADSKE UPRAVE

VRANJE

Na sednici Gradskog veća Vranja usvojen je Nacrt Odluke Gradske uprave čijom primenom će se dobiti modernija i funkcionalnija lokalna administarcija.

„Umesto sekretarijata imaćemo odeljenja i službe, čija će nova organizacija u potpunosti odgovarati potrebama građana. Ova odluka o kojoj će konačnu reč dati odbornici na narednoj sednici Skupštine grada, ne podrazumeva prijem novih radnika, već preraspodelu postojećih“, rekao je na konferenciji za novinare gradonačelnik Zoran Antić.

Gradski većnici doneli su još nekoliko važnih odluka za dalje funkcionisanje lokalne samuprave. Usvojen je Nacrt Odluke o promeni Statuta grada Vranja koja je usklađena sa novim zakonskim propisima. Takođe i Nacrt odluke o geografskom informacionom sistemu. Reč je o projektu koji će grad realizovati sa EVROPSKIM PROGRESOM.

Prihvaćen je i predlog za raspisivanje javnog oglasa za mesto načelnika Gradske uprave, kao i Odlika o dodeli sredstava za finansiranje i sufinansiranje projekata iz oblasti kulture za prvu polovinu 2016. godine, rekao je na pres konferenciji gradonačelnik Antić.

Konferenciji je prisustvovao i zamenik gradonačelnika Dragoljub Stevanović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare