Nova ograda i stepenište za sigurnu kuću

LESKOVAC

U Sigurnoj kući u Leskovcu danas je održana konferencija za medije povodom radova na saniranju stepeništa i ograde.

Sredstva za ovu namenu u iznosu od 935.700 dinara obezbedilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, dok su za potpuno potpuno uobličavanje konačnog izgleda realizovanog projekta dodatna sredstva u iznosu od 350.000 obezbedili grad Leskovac, donatori i ostale lokalne samouprave iz Jablaničkog okruga, koje koriste usluge prihvatališta za zaštitu svojih građana.

Udruženje građana „Apel“ je takođe učestvovalo u realizaciji ovog projekta, a Ivica Stanković kaže da im je zadovoljstvo da mogu da pomognu u unapređenju socijalnih uslova u gradu, odnosno uslova koji će poboljštati situaciju ugroženimn osobama.

„Ovo je naš drugi projekat sa Centrom za socijalni rad. Prvi projekat je bio izgradnja mobilijara koji je u dvorišti Sigurne kuće. Nadam se da ćemo tu saradnju nastaviti i u godinama koje slede.“

Direktor Centra za socijalni rad Boban Ilić da je namera centra da ovu uslugu unapređuju, jer je ovo ambijent u koji dolaze vrlo ranjive i osetljive kategorije.

„Želimo da njihov boravak učinimo mnogo lakšim i lepšim, da im kroz stvaranje jednog prijatnog i ugodnog ambijenta i stvaranje jedne domaćinske i kućne topline, omogućimo brži oporavak, rehabilitaciju i povratak u zajednicu, te uspostavljanje jednog normalnog života. Inače, mi smo objekat potpuno zaštitili što se tiče prokišnjavanja, tako da taj problem više nemamo. Sa rekonstrukcijom stepeništa smo rešili i glavni problem ulaska vlage, jer je zbog propalog stepeništa bio problem ulazila vlaga. U planu nam je i već uveliko pregovaramo da u narednoj godini kompletno rešimo ovaj objekat, odnosno da rešimo problem stolarije, fasade, suterenski deo i još neke elemetne, čak i povezivanje na daljinsko grejanje. Neka naša procena je da bi to koštalo oko osam miliona za grejanje i oko 12-13 miliona za ostalo. Znači, dvadesetak miliona bi trebaklo po grubim građevinskim procenama da to iznosi.“

 

U 2018. godini kroz Sigurnu kuću prošlo je 22 korisnika, od toga 15 žena i sedmoro dece.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare