Nova Naša reč o poseti ambasadora Austrije , protestima i izborima

LESKOVAC

Ambasador Republike Austrije Johanes Ajger posetio Leskovac i razgovarao sa gradonačelnikom Goranom Cvetanovićem. Ovom prilikom on je obišao poljoprivredno gazdinstvo porodice Stojković u Navanlinu, kao i klanicu „Marinković“, kako bi se upoznao sa poljoprivrednom proizvodnjom  u leskovačkom kraju, koji ima velike potencijale za proizvodnju eko hrane. Cilj posete ambasadora  Austrije bio je razgovor o mogućnostima za izvoz naših lokalnih proizvoda na austrijsko tržište, o čemu piše najnoviji broj Nove Naše reči.

Na predsedničkim izborima u Jablaničkom okurgu ubedljivu pobedu odneo je Aleksandar Vučić, sa osvojenih oko 67 posto glasova birača. Koliko je, prema prelimirnarnim rezultaitma, glasova u gradu osvojio Vučić, a koliko ostali kandidati, piše najnoviji broj Nove Naše reči.

Donosimo i izveštaj sa protesta zbog izbornih rezultata i stanja u društvu.

Na poslednjoj sednici Gradskog veća doneto je nekoliko značajnih odluka, o čemu izveštava Nova Naša reč. Između ostalog, odobreno je sufinansiranje 108 projekata u oblasti sporta i usvojeni su programi sistemske deratizacije i dezinskecije, koju će tokom proleća sprovoditi nadležne gradske uprave.

Nova Naša reč piše o tome šta podrazumeva memorandum o razumevanju, koji je potpisan između grada Leskovca i Ministarstva poljoprivrede, a odnosi se na zavšetak kolektora u sklopu postojenja za prečišavanje otpadnih voda u Bogojevcu. Vlada Srbije će sredstvima iz budžeta pomoći da se ovaj projekat konačno privede kraju i stavi u funkciju, piše leskovački nedeljnik.

Leskovačka Opšta bolnica u Londonu proglašena za najbolju, a direktor ove zdravstvene ustanove  Nebojša Dimitrijević dobio priznanje „menadžer godine“ iz oblasti zdravstva. Čime je naša bolnica zaslužila da se nađe rame uz rame  sa najboljima u svetu, piše najnoviji broj Nove Naše reči.

Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga potpisao memorandum o saradnji  sa Geografskim fakultetom iz Beograda. Reč je o saradnji koja će biti uspostavljena u realizaciji projekata prekogranične saradnje „Srbija – Makedonija“, međusobnoj razmeni stručnih znanja i praksa u implementaciji projekata.

Najnoviji broj Nove Naše reči  izveštava o ostalim aktuelnim događajima u gradu: kako teče prolećno ozelenjavanje, koji delovi grada će dobiti nove parkinge, kako radi aeroklub „Saša Mitrović“, kako su se nastariji Leskovčani takmičili u kreativnosti i drugo.

Knjiga je najleši način da popravimo vlastiti život, rekla je Mirjana Bobić Mojsilović u Leskovcu, prilikom promocije svoje dvanaeste knjige „Tvoj anđeo čuvar“.

Nova Naša reč donosi pozorišnu kritiku premijere pozorišnog komada „Ko je koga“ održane krajem marta u leskovačkom Narodnom pozorištu.

Najnovji broj Nove Naše reči objavljuje konkurs za sufinasiranje projekata u oblasti javnog informisanja na teritoriji opštine Lebane.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare