Nova laboratorija droge otkrivena tik uz ogradu suda i zatvora u K. Mitrovici, uhapšena jedna osoba

KOSOVSKA MITROVICA

Droga svećlja
FOTO: Dželjalj Svećlja/Facebook

U današnjoj akciji Kosovske policije protiv proizvodnje i trgovine narkoticima u severnom delu Kosovske Mitrovice otkrivene su tri laboratorije i uhapšene su dve osobe, nakon kosovskog ministra unutrašnjih poslova, sa novim podacima izašla je Kosovska policija.

Na Severu Kosova, tj. u severnom delu Kosovske Mitrovice, otkrivena je nova laboratorija za proizvodnju droge. Laboratorija je odmah i uništena, dok je vlasnik uhapšen, oglasio se upravo na svojoj Fejsbuk stranici kosovski ministar unutrašnjih poslova, Dželjalj Svećlja.

Kosovska policija saopštila je pre sat vremena da je u toku akcija protiv uzgajanja i trgovine narkoticima u regionu Mitrovica Sever.

Kako smo se uverili na licu mesta, akcija se sprovodi u severnom delu Mitrovice, odnosno u objektu koji se nalazi neposredno iza zgrade Osnovnog suda, tj. nedaleko od Pritvornog centra u ovom gradu.

U blizini ove lokacije postavljena je žuta policijska traka i civilima nije dozvoljen prilazak.

Pripadnici Kosovske policije potvrdili su nam da je reč o akciji protiv droge koja se vrši na privatnom posedu.

1 od 3

FOTO: KoSSev
FOTO: KoSSev
FOTO: KoSSev

U međuvremenu je kosovski ministar unutrašnjih poslova, Dželjalj Svećlja, potvrdio da je identifikovana i uništena laboratorija za proizvodnju droge, te da je vlasnik uhapšen.

„Suvlasnik već uništene laboratorije je osoba koja je prošlog meseca napala kosovsku policiju na Bistričkom mostu, dok je jedan od uhapšenih u ovoj akciji njegov brat“, naveo je Svećlja.

Svećlja kaže da uprkos naporima policije, „kriminalci i dalje misle da mogu da nastave da krše zakon i nezakonito se obogaćuju na račun bezbednosti i dobrobiti građana“.

Ovaj ministar tvrdi da je je reč o „kriminalnim strukturama koje agilno štite Vučić i Petković“.

„Svaki pokušaj Srbije da destabilizuje Kosovo preko kriminalnih bandi je uzaludan i propao“, naveo je Svećlja.

Kaže i da kosovska vlada ostaje maksimalno posvećena da se bori protiv „svake negativne pojave i jača državu i vladavinu zakona“.

Izvor: KoSSev

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare