Nova godina u Nišu za 8,4 miliona

NIŠ

Nišlije već znaju da u Novu godinu ulaze uz veliki vatromet. Tako će biti i ove godine. Do ponoći na Trgu Kralja Milana igraće i veseliće se uz Željka Vasića koji ima novogodišnji koncert , a posle ponoći sugrađane će zabavljati Lexikon band.

 “Pripreme teku po planu. Kao i svake godine sve će biti spremno za sutra uveče. Kada očekujemo između pet i deset hiljada ljudi. Znamo da su kapacitete zakupili i susedi Bugari, biće makedonaca ali i ljudi sa juga Srbije.Obavljamo čitav niz operativno tehničkih detalja, počev od neposredne saradnje sa produkcijom koja će biti angažovana oko samih bendova do različitih komunalnih usluga koje se podrazumevaju kada su veliki otvoreni skupovi u pitanju. Neophodna je vrlo ozbiljna koordinacija sa komunalnim preduzećima kao što su Parking servis , JKP Medijana, Naisus, saobraćajnom, kriminalističkom policijom, da bi sve proteklo u najboljem mogućem redu “, kaže Srđan Savić, direktor Niškog kulturnog centra koji je nosilac organizacionih aktivnosti oko dočeka Nove godine.

Zbog dočeka Nove godine ulica u centru grada , od raskrsnice kod Ureda do raskrsnice kod Suda,  sutra će biti zatvorena za saobraćaj od 20 sati  do 6 ujutru prvog dana 2019.  

 Bina za se po običaju  montira kod  spomenika na centralnom gradskom trgu.

Organizator poziva građane da Novu godinu dočekaju na gradskom trgu.

“Očekujemo da se na gradskom trgu već posle deset sati okupi određen broj građana a verovatno će neki koji su na drugom mestu dočekali Novu gosinu poželeti da vide kakva je atmosfera u centru grada”,rekao je Srđan Savić.

NKC poziva sugrađane da izbegavaju korišćenje petardi i ostalih pirotehničkih sredstava, koja mogu da povrede ljude i da alkoholna pića koriste umereno, kako bi bila sprečena mogućnost bilo kakvog eventualnog nemilog događaja – kažu iz NKC.

Organizatori kažu da je organizacija dočeka Nove godine koštala osam ipo miliona dinara. Oko sedam miliona je izdvojeno za izvođače koji će nastupiti i za sve izvođače koji će pružiti produkcijske i tehničke usluge . Oko milion i 400.000 dinara odvojen je za vatromet , fizičko obezbeđenje i druge tehbičke usluge.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare