Na večerašnjim protestima u Beogradu i južnjaci

BEOGRAD


Na večerašnjim protestima u Beogradu su, kao i na predhodnim,učestvovali i gradjani i gradjanke sa juga Srbije koji su, u privatnoj režiji i o svom trošku, otputovali za Beograd.JUGpressov izveštač sa lica mesta kaže da su u protestima učestvovali i studenti sa juga Srbije koji studiraju u Beogradu. 

Na protestima je večeras zatražena , pored ostalih zahteva, i smena ministra policije Nebojše Stefanovića “zbog kriminalizacije društva i vređanja protestanata”, i upućen poziv predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da dodje na Studentski trg ako hoće da sasluša nezadovoljne građane

 Učesnici protesta su duvali u pištaljke i nosili transparente sa natpisima “Ima nas pet miliona”, “Dosta laži penzioneri su gladni”, “Šetam ne želim da odem”, “Reke vam ne damo, recite ne MHE”…

Protenstantima se prvo obratio glumac Branislav Trifunović koji je okupljenima poručio da ako ih pitaju ko je organizator protesta, oni odgovore (predsednik Srbije) Aleksandar Vučić, jer da nije njega, ne bi bilo ni protesta.

Zatim je govorio novinar Srđan Škoro koji je građanima poželeo srećnu Novu godinu bez Vučića.

Okupljenima se obratio i predsednik Mesne zajednice Rakita Desimir Stojanov koji je rekao da meštani tog sela traže “samo mir i reku”. “Mi immao samo tu reku koju žele da stave u cevi od pet kilometara”, rekao je on i poručio da investitoru mini hidroelektrane u tom mestu neće dozvoliti da prođe kroz njegovu dedovinu.

Organizatori protesta ponovili su svoje zahteve da se rasvetli ubistvo Olivera Ivanovića, da se otkriju nalogodavci napada na novinare i opozicionare, kao i da opozicija dobije pet minuta prostora u Dnevniku RTS-a. Tim zahtevima je dodat još jedan – smena ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića.

Protesti su završeni na Trgu Slavija u Beogradu, a naredno okupljanje zakazano je za subotu, 5. januar 2019.


Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare