Nova generacija mladih ambasadora započela jednogodišnji mandat

NIŠ

Trideset dvoje srednjoškolaca i studenata, polaznika desete generacije Mladih ambasadora započelo je svoj jednogodišnji mandat. Oni će u narednih godinu dana sticati nova znanja i veštine iz oblasti kulture, kreativnih industrija i preduzetništva u cilju doprinosa lokalnoj zajednici, istakla je Snežana Antić, predsednik Mladih ambasadora na inauguraciji desete generacije pripadnika ove organizacije i dodala je da je to za njih važan jubilej.

                             “Krenuli smo kao ambasadori kulture i razvijali se iz godine u godinu, učili, menjali se, sazrevali i sa svakom generacijom smo naučili nešto novo. Mnogo toga se promenilo, ali ono što je ostalo isto jeste da radimo sa mladim ljudima koji žele da menjaju sviju zajednicu, da grad čine boljim, da jačamo njihove veštine i damo im prostor da razvijaju svoje ideje“, kaže Andrić.

                          Andrić je istakla da je deseta generacija mladih ambasadora okupila mlade ljude spremne da promene svet na boljei svojim idejama doprinesu razvoju lokalne zajednice.

                           „Ovo je moj drugi mandat u Mladim ambasasorima koji su mi omogućili da se razvijam i stičem nova znanja i iskustva u oblasti kulture, inovacija i preduzetništva“, kaže Mirjana Ivković, student prava. Dodaje da nekoliko godina volontira u Niškom kulturnom centru i da je kultura oblast u kojoj pronalazi sebe.

                       “Kultura je vazna za razvoj mladih, ali i mladi mogu da doprinesu razvoju kulture”, ističe Mirjana.

                       Mladi ambasadori su omladinska organizacija osnovana u januaru 2014. sa ciljem jačanja kapaciteta mladih kroz akcije usmerene na multisektorsku saradnju i razvoj svakog pojedinca s idejom daljeg doprinosa razvoju lokalne zajednice.

                     Za devet godina realizovali su preko 50 projekta i više od 300 edukativnih radionica vezanih za lični i profesionalni razvoj ljudi iz različitih društvenih grupa u zajednici. Glavne aktivnosti su fokusirane na kulturu i kreativne industrije, preduzetništvo, socijalnu ekonomiju, tržišno plasiranje i održivi razvoj lokalne zajednice kroz edukaciju, vršnjačku komunikaciju, razmenu znanja, digitalnu transformaciju i inovativne tehnologije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare