Nova DSS: Žene u Srbiji i njihovo učešće u politici

LESKOVAC

U subotu, 22.10.2022. gosti Jablaničkog okruga bile su članovi Predsedništva Nove Demokatske stranke Srbije Zlata Đerić iz Sombora i Jelica Santrač iz Subotice, saopšteno je iz te stranke.

” One su održale tribinu na temu ŽENE U SRBIJI I NjIHOVO UČEŠĆE U POLITICI. Skup je održan u prostorijama Gradskog odbora Nove DSS u Leskovcu, a prisustvovale su članice i simpatizeke naše stranke.
Zlata Đerić je istakla da su žene većinski vlasnici Srbije jer čine 51,3% stanovništva u Srbiji. Zato žene imaju dužnost, ali i obavezu da brinu za budućnost Srbije. Obavezu imaju podjednako prema svojim precima koji su nas zadužili svojom slavnom istorijom, ali i prema svojoj deci kojoj želimo budućnost u Srbiji sa svojim roditeljima, svojim bakama i dekama. Svakoj ženi je najvažnije da ima posao, da sačuva svoju porodicu i da bude na poziciji da odlučuje.
Pozicija žena u Novoj DSS ne uređuje se kvotama – žene su partneri u zajedničkoj borbi za bolju budućnost Srbije.
Zato donosimo konvenciju o našem delovanju:
• Borimo se da Srbija bude pravna država u kojoj će vladati zakoni,
• Borimo se da Srbija bude mesto gde će naša deca videti svoju budućnost, moći da je planiraju i unjoj da žive,
• Borimo se za Srbiju zdravlja i prirodnih bogatstava,
• Borimo se da se u Srbiji živi normalno,
• Borimo se da naše porodice OSTANU I OPSTANU u Srbiji.

Jelica Santrač, profesor u penziji, govorila je o stanju u obrazovnom sistemu u Srbiji. Ona je istakla da je obrazovanje na svim nivoima devalviralo u poslednjih 20 godina, i da se nastavnici suočavaju sa mnogim poteškoćama u svom radu.
Preterano bavljenje administracijom, neusklađeni nastavni programi, korišćenje udžbenika od različitih izdavača, loši uslovi u kojima mnoge škole rade, kupovina diploma, nerešen status mladih nastavnika …samo su neki od problema sa kojima se prosvetni radnici danas suočavaju.
Nova Demokratska stranka Srbije se zalaže za jedinstven obrazovni sistem u Srbiji, a da udžbenike izdaje Zavod za udžbenike i nastavna sredstva”, navodi se u saopštenju Gradskog odbora Nove DSS Leskovac.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare