Nova dečja igrališta, renovirani sportski tereni

LESKOVAC

Povodom Dana grada Leskovca gradonačelnik Goran Cvetanović sa svojim timom predstavio je neke od projekata lokalne samouprave. U sklopu toga obišao je dva novoizgrađena dečija igrališta, jedno pored aerodroma, a drugo u Radničkom naselju. Tom prilikom je rekao da je cilj lokalne samouprave da deci pruži prijatan, uređen ambijent za igru i provođenje slobodnog vremena na otvorenom.

„Prostor za igru na ove dve lokacije opremljen je svim potrebnim rekvizitima za decu svih uzrasta, a važno je napomenuti da su poštovani svi propisi o bezbednosti dečjih igrališta. Deca su naš prioritet, o njima i njihovim potrebama najviše vodimo računa kada razmišljamo šta je u našem gradu potrebno dodatno urediti. Sa uređenjem prostora za igru nastavićemo i ubuduće, jer smo svesni koliko je važno da, u doba kada tehnologije preuzimaju primat, deca borave u prirodi i da budu fizički aktivna.“

Novica Nikolić, direktor JP “Urbanizam i izgradnja” je dodao da je u planu i da se uredi i prostor oko samog igrališta, kako bi i prilaz samom igralištu bio bezbedan i uređen.

Gradonačelnik je obišao i teniske terene kod SRC „Dubočica“ i rekao da je za sanaciju zapuštenih teniskih terena i njihovo čišćenje iz gradskog budžeta izdvojeno milion dinara, dok je rasveta finansirana sa 1,7 miliona dinara.

„Ovim ulaganjima, teniski tereni SRC Dubočice su u potpunosti osposobljeni da prime ljubitelje tenisa, kako amatere, rekreativce, tako i profesionalne tenisere. Želja nam je da i tenis, sport po kojem je Srbija poznata širom sveta, postane deo leskovačke sportske kulture i da i u toj oblasti imamo svoje šampione. Zato smo prepoznali potrebu da uložimo u ove teniske terene, da naši sugrađani imaju sve potrebne uslove za bavljenje ovim sportom.“

Na prostoru pored SRC „Dubočica“ završava se na prostoru od 1100 m2 i igralište, odnosno vežbaonice za pse. Za ovu svrhu iz budžeta je izdvojeno 2,8 miliona dinara.

„Za izgradnju parka za pse predviđeni su elementi koji će obezbediti bezbednost za sve posetioce i njihove ljubimce, uz stvaranje dobrog vizuelnog efekta celokupnog ambijenta. Nakon što radovi budu završeni i naš grad dobije moderno igralište za pse, ceo kompleks SRC Dubočice postaće zaokružena celina. Sportsko-rekreativni sadržaji obogatiće se i sadržajima namenjenim za kućne ljubimce, a ljubitelji pasa dobiće lep i prijatan prostor za boravak u prirodi. Ponosni smo što i ovu ideju uspešno sprovodimo u delo i što ćemo parkove za pse u narednom periodu graditi i na drugim lokacijama u gradu“ rekao je gradonačelnik Cvetanović, te najavio gradnju sličnih igrališta za pse u blizini Tekstilne škole i naseljima „Dubočica“ i „Solidarnost“.

Član Gradskog veća Andrija Atanasković dodao je da su uređeni i košarkaški tereni na otvorenom kod SRC „Dubočica“.

„Ofarbani su koševi, ali su i renovirani i ofarbani svi letnjikovci i klupice koji se nalaze u sklopu SRC Dubočica.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare