NOĆ MUZEJA NA ČETIRI LOKACIJE

LESKOVAC

http://novanasarec.org.rs/index.php/2015/05/16/noc-muzeja-na-cetiri-lokacije/

U Leskovcu se Noć muzeja  organizuje na četiri  lokacije.  u Narodnoj biblioteci, Udruženju građana makedonske nacionalne zajednice „Ilinden“, Školi za tekstil i dizajn i Centru za ekonomiku domaćinstva, dok će u Vlasotincu Noć muzeja obeležiti  leskovački  Istorijski arhiv.
Nikola Milović, petnaestogodišnjak, koji od devete godine pokazuje veliko interesovanje za muzejske postavke i sam je počeo da prikuplja eksponate koji danas čine etno muzej „Aleksandar Makedonski“. Njegovu etno postavku koja prikazuje život tipične porodice sa naših prostora u ratna vremena posetioci će moći da vide

U prostorijama udruženja „Ilinden“  večeras od 17 časova do 1 sat  posle ponoći biće prikazana etno postavka  etno muzeja „Aleksandar Makedonski“ a u prikupljanju eksponata učestvovao je petnaestogodišnji Nikola Milović.

U Narodnoj biblioteci  „Radoje Domanović“ od 17 sati i 30 minuta  biće održana   literarna radionica „Reči: zašto je važno čitati knjige“ u kojoj će učestvovati učenici osnovne škole „Svetozar Marković“ i Violeta Aleksić profesor srpskog jezika i književnosti.

Od 19 časova biće otvorena izložba radova studenata likovne akademije, a od 21 i 30 koncert za violinu Milice Cakić i performans muzike, linije i boje  profesora doktora Aleksandre Perić Nikolić.

Biže otvorena i izložba ručno oslikanih lampi autora Nevene Živković.

U Centru za ekonomku domažinstva organizovan je program pod nazivom „Pesma nas je održala“ od  19 časova i 30 minuta do 23 časa a čine ga tri dela , prvi deo je izložba ćilima i narodnih rukotvorina, u drugom će članovi udruženja „Glubočica“ govoriti svoje stihove, a u trećem delu  nastupiće članovi KUD „Hisarlije“.

Škola za tekstil i dizajn danas od 17 časova do 1 sat posle ponoći organizuje izložbu učeničkih radova, interaktivne radionice, dodela nagrade „Gmitar Obradović“, a od 20 sati koncert džez orkestra muzičke škole „Stanislav Binički“.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare