NNR: Radnici se još bore za tri osmice

LESKOVAC

Više hiljada ljudi okupilo se u centru Beograda 1. maja na poziv Saveza samostalnih sindikata Srbije i Ujedninjenih granskih sindikata „Nezavisnost“.
Sa protesta, pod nazivom „Za dostojanstven rad“, poručili su da više ne žele da čekaju, i da zahtevaju od vlasti u Srbiji da poboljša status radnika i penzionera.
Iz centra Beograda protestanti su poručili da je dosta bede, nemaštine i straha. Danas se radnici bore za ista prava koja su 1886. tražili sindikalci u Čikagu – da se radnicima obezbede „tri osmice“, poručile su sindikalne vođe sa ovog skupa, a prenosi najnoviji broj Nove Naše reči.
Nova Naša reč donosi razgovor sa profesorom Fakulteta političkih nauka u Beogradu i predsednikom UGS „Nezavisnost“ Zoranom Stoiljkovićem, koji govori o statusu i ulozi sindikata u ovom trenutku i položaju radnika. On komentariše šta je privatizacija donela radnicima, i kaže da ovaj sindikat podržava zahteve građana i studenata koji protestvuju u Srbiji.
Ugovori medijskim kućama čiji su projekti odabrani po konkursu za sufinansiranje medijskih projekata uručeni su prošle nedelje predstavnicima medija. Grad će sufinansirati 19 projekata iznosom od 20 miliona dinara, piše Nova Naša reč.
A povodom 3. maja, Svetskog dana slobode medija, leskovački nedeljnik prenosi tekst o značaju ovog datuma, sa posebnim osvrtom na sadašnje stanje u medijima u Srbiji.
Nova Naša reč najavljuje da će naredna sednica Skupštine grada biti održana sledeće srede. Na ovoj sednici naći će se niz važnih pitanja, a odbornici će raspravljati i o radu javnih, javno-komunalnih preduzeća i ustanova u 2016. godini.
Ugovor za projektovanje i izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Leskovcu – objekti na liniji tretmana mulja, u vrednosti od 3 miliona evra, potpisan je u Beogradu između Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, grada Leskovca i izabranog izvođača radova. Ovom prilikom prikazan je i trenutni status projekta izgradnje centralnog kolektora u Leskovcu, kao i budući planovi programa ORIO, što prenosi Nova Naša reč u svom najnovijem broju.
U Novoj Našoj reči čitaoci mogu pročitati sve o lajmskoj bolesti – da li je ima na našem području, kako se zaštititi i kako se ona leči, ukoliko do obolenja dođe.
Nova Naša reč piše o ugovoru o saradnji koji je potpisan između Centra za ekonomiku domaćinstva i Centra za socijalni rad, i donosi ihformacije sa brojnih dešavanja u kulturi.
Nova Naša reč u ovom broju donosi priču o Dušanu Cakiću, koji uskoro završava studije novinarstva u Nišu, a opredelio se za svet zabave i šou biznisa. Prve korake ka uspehu napravio je u Leskovcu, godinama vodeći razne manifestacije i snimajući intervjue sa brojnim estradnim zvezdama. Dušan za Novu Našu reč govori o tome šta ga je opredelilo da odabere ovakav put, a ne klasično novinarstvo, kakvi su mu planovi i ambicije.
Pored redovnih feljtona u Novoj Našoj reči čitaoci mogu pročitati sve o dešavanjima u fudbalu, kao i ostalim oblastima sporta.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare