NNR: Jedinstvena gradska uprava efikasnija i bolja?

LESKOVAC

Deseta sednica Skupštine grada protekla je u oštrom sučeljavanju opozicije i vladajuće većine povodom mnogih pitanja, o čemu najnoviji broj Nove Naše reči opširnije izveštava.

Na dnevnom redu ove sednice doneto je niz značajnih odluka – formirana je jedinstvena gradska uprava sa 15 odeljenja, usvojena je izmena odluke o maksimalnom broju zaposlenih u 2015. godini, uspostavljen je sistem enegetskog menadžmenta, ukinut ALER, doneto je više odluka vezanih za poljoprivrednu proizvodnju, i izvršene su kadrovske promene u pojedinim preduzećima i ustanovama i organima upravljanja. Nova Naša reč piše i o tome zbog čega su Demokratska stranka i Jedinstvena Srbija tražile odlaganje ove sednice.

Nova Naša reč donosi i izveštaj sa poslednje sednice Gradskog veća, koja je prethodila desetoj sednici Skupštine.

Nova Naša reč piše o ostalim događajima koji su obeležili nedelju za nama – preko puta marketa „Roda“otvorena nova zelena pijaca sa mlečnom halom i lokalima koji će biti ponuđeni na akuciji, simboličnim puštanjem balona u vazduh obeležen je Svetski dan dece obolele od raka, Centar za socijalni rad dobio novi automobil, otvoren renoviran Omladskinski klub, u prostorijama Omladinskog kluba u Leskovcu predstavljen projekat za mlade „Razvoj preduzetništva u rurarnim sredinama“, Služba hitne medicinske pomoći obeležila svoju slavu i drugo.

U novoj koncepciji komorskog sistema, među novinama koje donosi Zakon o privrednim komorama, su izbori za parlament Privredne komore Jablaničkog i Pčinjskog okruga, koji će biti održani do kraja februara. O tome, kao i o novoj ulozi  koju će komore imati u privredi, govori v. d. direktor Privredne mkomore u Leskovcu Goran Jović.

Nova Naša reč donosi priču o tome kako je porodica Petrović od proizvodnje ajvara napravila porodični biznis. Gordana Petrović, jedna od osnivačica udruženja „Leskovački ajvar“, govori o nagradama koje je ovaj leskovački brend dobijao na raznim sajmovima i manifestacijama, o tome kako se proizvodi pravi leskovački ajvar, gde leskovački proizvođači prodaju ovaj proizvod, kao i zašto ga nema na rafovima velikih marketa.

Nova Naša reč piše o tome kako je protekao sastanak direktora leskovačkih osnovnih i srednjih škola sa gradonačelnikom i načelnicima uprava. Na ovom sastanku gradonačelnik je pobrojao investicije u obrazovanju u ovoj školskoj godini, govorio je o planovima za 2017, i zaključio da lokalna vlast sve više ulaže u obrazovanje, uprkos ograničenom budžetu.

Nova Naša reč donosi dva feljtona: Dobrosala Ž. Turovića, povodom 100 godina od Topličkog ustanka, i Hranislava Rakića, o kulturnim dobrima na teritoriji grada Leskovca.

I u ovom broju čitaoci Nove Naše reči mogu naći redovne rubrike, feljton Save Dimitrijevića, priloge iz kulture i sporta.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare