NJUZ: VUČIĆ SVEČANO OTVORIO RADOVE NA KRPLJENJU RUPA NA NOVOJ DEONICI KORIDORA 10

BEOGRAD

Premijer Vučić je na otvaranju, u prisustvu radnika, niza funkcionera i velikog broja medija, presekao crvenu traku i tako ozvaničio početak sanacije novog autoputa.

– Kada smo 30. decembra svečano otvorili ovu deonicu, nismo ni sanjali da neće proći ni dva meseca, a da ćemo na istom mestu otvoriti potpuno nove radove. To je dokaz da se u Srbiji non-stop radi, da smo postali jedno veliko gradilište. Siguran sam da će ove raznovrsne rupe, koje su u skladu sa najvišim srpskim putarskim standardima, bizi zakrpljene u rekordnom roku. Vidim da se to ne sviđa mnogima kritičarima na društvenim mrežama, koji već sada tvrde da zakrpe neće trajati ni mesec dana, ali mi ćemo ih demantovati i dokazati da ovom putu novo krpljenje neće biti potrebno bar naredna četiri meseca – naveo je premijer Srbije.

On je precizirao da će posao krpljenja rupa biti poveren firmi koja je i asfaltirala tu deonicu koridora.

– Sasvim je logično da posao uradi ista kompanija jer su se pokazali kao izuzetno pouzdani u dosadašnjoj saradnji, a i oni najbolje poznaju kvalitet materijala koji su koristili, pa će najbolje moći i da ga zakrpe – objasnio je Vučić.

Premijer je saopštio da će, kada radovi na sanaciji rupa i pohabanom asfaltu biti završeni, ta deonica Koridora 10 ponovo biti svečano otvorena, “samo ovog puta malo svečanije nego prvi put”.

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Peci
Peci
8 godine pre

Kako li će tek da objasni Premijer zašto je, po istom sistemu, otvorio nedavno deonicu oko Vladičinog Hana i na pitanje Vaše malenkosti odgovorio kako je put ravan kao pista i šta se Vama tu ne sviđa, ako me sećanje dobro služi? Ili je ponta u tome da će istu deonicu da otvara još jednom, posle postavljanja nedostajućeg “habajućeg sloja”, što me nimalo ne bi začudilo, kako bi sakupio malo političkih poena. Ja sam malo stariji čovek, pamtim kakvo su asfaltiranje ranije radila preduzeća, doduše društvena, bez tendera. Tada su šahte rađene u nivou puta, koji je posle asfaltiranja nekoliko godina bio bez udarnih rupa. Sada asfaltiraju “stručno” privatne firme i prve godine posle asfaltiranja, zbog šahti i rupa, vozači moraju da voze kao skijaši slalom. Ali, tender je odredio najpovoljnijeg izvođača, svi su namireni, a vozači krše kola, iako debelo plaćaju registraciju.Još uvek nije rešeno ni pitanje palog plafona u osnovnoj školi u Vučju, koliko se sećam, a neko je potpisao izvođaču radova za kvalitet radova i pare su isplaćene. Tuga jedna, sramota za aktualne političare, ali koga je briga. Birači to sigurno neće kazniti na izborima, a i ako bi izabrali nekog drugog, situacija se sigurno ne bi promenila na bolje. Čini mi se, da su od nas digli ruke i vladari iz Beograda, jer ovde nemaju sa kim da se dogovaraju, nemamo političara od integriteta, a i nije ih briga. Kome se stanje ne sviđa, neka se seli.

Magnum 357
Magnum 357
8 godine pre

Ljiljo majstore,
sam naslov govori sve, nemamo potrebe da čitamo čitav tekst. Verovatno je na tenderu posao dobio najpovoljniji ponuđač (koji je najviše vratio nazad). A kada pročitamo tekst opravdavamo sve do sada otvorene fabrike, Mrkonjića i krećenje, sve makete (Beograd na vodi, Raketni sistem S-300, ruske helikoptere i onih 3 metra pruge prema Mađarskoj) i to da svaki dan živimo bolje. A kada na to dodamo nedavni antinato miting u Beogradu, o kome ni na jednom mediju nije bilo ni reči, pa situaciju gde premijer jedne države prekraja potpis predsednika te iste države i kaže da Srbija ne ide u Nato, narodu je ostalo samo da na predstojećim izborima glasa za već proverene manipulatore. Za sve nas jedina je šteta što u Veternici i Južnoj Moravi nema toliko dubok vir…