Ništa od zapošljavanja u vranjskom zdravstvu

VRANJE

Zdravstveni centar Vranje od Ministarstva zdravlja nije dobio ništa zvanično o zapošljavanju novih medicinskih radnika, rekao je za JUGpress, direktor ove ustanove, dr Dragan Veličković.

„Projekat o zapošljavanju 2010 radnika zdravstvene struke u 2017. godini je veoma dobar. Ministarstvo zdravlja nije sada predvidelo Zdravstevni centar Vranje. Nadam se da će i nas biti na tom spisku. To su naše želje. Zdravstveni centri u Srbiji kojima je odobren prijem 30 do 40 radnika su veličine našeg centra. Želja nam je da i nas sagledaju“, ističe dr Veličković.

On dodaje da će svaka zdravstvena ustanova dobiti svoj kadrovski plan i da će ubuduće funkcionisati u skladu sa tim.

„Nama je neophodno oko 15 lekara i 30 medicinskih sestara u primarnoj zdravstvenoj zaštiti i za pojedina odeljenja gde je prirodni odliv, zbog odlaska u penziju“, dodaje direktor vranjskog Zdravstvenog centra.

Po novom kadrovskom planu, najveći broj medicinskih radnika u 2017. godini biće zaposlen u Kliničkom centru Srbije, KC Vojvodine i KC Kragujevac. Među onima koji će moći da zapošljavaju su i kliničko bolnički centri u Zemunu i na Zvezdsari, zatim KC Niš, kao i opšte bolnice u Novom Pazaru, Šapcu i Čačku.

Resorno ministarstvo je, povodom novog kadrovskog plana za ovu godinu, objavilo da se normativi kadra računaju na osnovu broja stanovnika na teritoriji na kojoj se nalazi zdravstvena ustanova za domove zdravlja, a u bolnicama na osnovu broja postelja.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare