Nišlije se ove subote priključuju blokadi- imamo pravo na samoodbranu

NIŠ

U subotu 4. decembra ispred Skupštine Grada, Nišlije će se priključiti blokadama ulica u znak neslaganja sa izmenama zakona o referendumu i eksproprijaciji. Okupljanje je zakazano za 14 sati. Vest o protestu objavljena je na društvenim mrežama. “Subota u 14h. Niš blokada. Okupljanje kod Opštine u Nikole Pašića”, piše u pozivu, koji građani masovno dele.                      

Iako je isprva bilo predviđeno da protest počne ispred Tržnog centra “Delta Planet” na Bulevaru Nemanjića, odluka je promenjena, a razlog za to je što se u neposrednoj blizini nalazi Dom zdravlja i Vatrogasna služba.

                       “Ova lokacija kod Delte je loša jer je tu i Dom zdravlja i Vatrogasna stanica, naš stav nije da budu mirne blokade i da se hitne službe mogu propuštati, a nikako blokirati”, navode u opisu.

                         Kako stoji u zvaničnom dopisu Saveza ekoloških organizacija Srbije – SEOS sa protestima se nastavlja, jer je Zakon o referndumu predsednik Srbije Aleksandar Vučić već potpisao, a na potpis čeka Zakon o eksproprijaciji.

                      “Predsednik je potpisao Zakon o referendumu i narodnoj inicijativi. Obećali smo da ćemo u tom slučaju opet blokirati puteve u Srbiji. REČ SE MORA DRŽATI, tako da ćemo u subotu u 14 časova održati obećanje i pozivamo narod Srbije da nam se pridruži i podrži ovu akciju. Ovoga puta blokade će biti i duže i šire”, navodi se u saopštenju.

                      Navedeno je i upustvo za blokadu, agrađani su pozvani da mirnim protestom iskažu nezadovljstvo zbog spornog zakona.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare