Niškim streličarima dva zlata i bronza

NIŠ

Streličarski klub Niš je bogatiji za tri medalje ovog vikenda. UBeogradu se u organizaciji SK Košutnjak, održao 3. Memorijal “Svetlana Ceca Popović”. Nastupilo je oko 80 takmičara u svim konkurencijama. SK Niš  je imao tri takmičara, i svo troje su se okitili medaljama, dve zlatne i jedna bronzana.

Mihajlo Stefanović je odmah po povratku sa svetskog prvenstva za mlade nastavio sa uspesima, i bez obzira na to što je u kvalifikacijama osvojio drugo mesto, kroz eliminacije je došao do finala gde je pobedio višestrukog državnog prvaka i rekordera, Popović Luku iz SK Košutnjak. Mihajlo se na ovom takmičenju nadmetao u seniorskoj konkurenciji. Trećeplasirani je bio Galić Aleksa, takođe iz SK Košutnjak.

                             “Kod seniora goli luk, sada već po navici, Stojanović Dejan iz našeg

kluba bio je bolji od svojih kolega i zauzeo je prvo mesto ispred Grahovac Nebojše iz SK NS2002, Novi Sad, i Surčulije Predraga iz SK Dif, Beograd. Dejan je u kvalifikacijama bio za klasu iznad svojih protivnika i imao je čak 60 poena više od drugoplasiranog takmičara, a kroz eliminacije je samo potvrdio svoju dominantnost na ovom turniru i

bez problema je pobedio svoje protivnike maksimalnim rezultatom”, kaže Nikola Prodanović, generalni sekretar SK Niš.

                             Na takmičenju  kadetkinja olimpijskim lukom  Danica Nikolić iz SK Niš zauzela je treće mesto. Danica je u kvalifikacijama imala drugi rezultat, ali na žalost taj plasman nije uspela da odbrani kroz eliminacioni deo pa je na kraju osvojila bronzanu medalju u meču protiv takmičarke iz SK Dif. Na prvom i drugom mestu našle su se

Anđela Popović i  Sofija Stojanović, obe iz beogradskog SK Dif.

                            “Do kraja sezone deli nas još samo jedno takmičenje ako ne računamo i

državna prvenstva. Poslednji vikend avgusta je rezervisan za još jedan savezni turnir u Beogradu, a onda odmah iza toga, prva dva vikenda u septembru su državna prvenstva, prvo za mlađe kategorije i veterane, a potom i za seniore. Ovo je svakako kruna ove sezone i naš klub namerava da nastupi na oba prvenstva. Rezultati su nešto što očekujemo jer je ova sezona zaista pokazala jedan kontinuitet pa se nadamo da se to nastavi i do kraja ove sezone”, kažeProdanović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare