Niškim plivačima 18 medalja na državnom prvenstvu u Beogradu

BEOGRAD

                  Na Medjunarodnom takmičenju „Beograd open 2019“ koje je bilo ujedno i Državno prvenstvo Srbije, plivači iz Plivačkog akademskog kluba “Delfin” sa invaliditetom iz Niša  osvojivši ukupno 18 medalja.  Plivači “Delfina” su se sa ovog takmičenja vratili sa  10 zlatnih, tri srebrne i tri bronzane medalje, a plivač  niškog Udruženja mladih sa invaliditetom „Kišobran“ Nikola Ljubisavljević osvojio je zlatnu i srebrnu medalju.

               Medju osvajačima medalja u „Delfinu“ je i Nemanja Tadić koji je pre godinu dana bazen zamenio atletskom stazom.  Tadić je osvojio dve zlatne medalje i to na 100 metara slobodnim stilom i 100 metara ledjno.

                “U Beogradu je nastupilo 13 takmičara, a osim Nemanje Tadića odlično su isplivali i Vuk Jović, Vuk Šakić i najmladja Milica Dimitrijević ali su i ostalih 10 plivača doneli medalje u Niš”, kažu u PAK “Delfin”.

               Plivač Udruženja mladih sa invaliditetom „Kišobran“ Nikola Ljubisavljević osvojio je zlatnu medalju u disciplini 50 metara slobodnim stilom i srebrnu medalju na 100 metara slobodnim stilom.

              Medjunarodne sportske igre „Beograd open“ najmasovnije je takmičenje osoba sa invaliditetom koje se održava u našoj zemlji.

               Na ovogodišnjem, šestom po redu „Beograd openu“ osim u plivanju, održana su i takmičenja u sedećoj odbojci, stonom tenisu, atletici, golbalu, košarci u kolicima, fudbalu za gluve, plivanju, parabicilizmu, šahu, jaganju, pikadu za slepe i karateu.

                U klubu su zahvalni Gradu, Sekretarijatu za sport, mnrsp-u i Gradskoj opština Palilula koja je ustupila adaptiran kombi za prevoz plivača iz “Delfina”.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare