Kolo srpskih sestara Niš obeležilo svoju slavu Malu Gopojinu

NIŠ

Praznik rođenja Presvete Bogorodice, odnosno Malu Gospojinu kao svoju slavu danas je obeležilo 65 udruženja Kola srpskih sestara u Srbiji. I niško Kolo srpskih sestara je sa svojim sestrinstvom i sa velikim brojem zvanica u Svetosavskom domu 29. put proslavilo svoju krsnu slavu.

                   U prisustvu prijatelja, predstavnika grada, vojske, gradskih institucija, škola i poštovalaca rada ovog Udruženja, dobrotvora koji pomažu humanitarni rad Kola, slavski kolač je presekao sveštenik Saborne crkve u Nišu, a Rođenja Presvete Bogorodice je proslavljeno u Svetosavskom domu.

                   Domaćica slave , kolačar , kako se u narodu kaže, bila je Mileni Đorđević. 

                  Članice su na  proslavu pozvale prijatelje,  ljude koji im pomažu u njihovom dobrotvornom radu, rekla je predsednica Ljiljana Stojanović.

                   “Ovo je danas veliki dan za nas jer je slava  Kola srpskih sestara, Mala  gospojina, odnosno praznik  rođenja presvete Bogorodice”, kazala je Ljiljana Stojanović, predsednica Kola srpskih sestara Niš i dodala da se slava obeležava u 65 gradova u Srbiji u kojima postoje Kola. “U 65 gradova se danas pale voštanice za zdravlje, a mi sestre po Kolu, Malu Gospojinu smatramo i svojom zaštitnicom. Od kako je rođena ona je imala  veru, ljubav i nadu, a to je naša misija, da sejemo ljubav i dobročinstvo za sve one kojima je to najpotrebnije”.

                    Ljiljana Stojanović je dodala da slava koju Kolo slavi uvek nekom namenjena.

                  “Ovog puta  namenjena je deci bez roditelja. Uvek kada imamo neku svečanost ili neku akciju  mi to namenimo nekoj populaciji, ali moram da kažem da smo mi uvek tu za one kojima smo  potrebne i to u trenutku kada je njemu najvažnije”, dodala je  Ljiljana Stojanović.

                   Ona je svima poručila, a posebno članicama Kola, da šire milosrđe i čovekoljublje gde god da su i da čine dobro ne pitajaću kome.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare