Niški studenti u finalu Bubble Cup-a

NIŠ

U finalu Bubble Cupa,  takmičenja koje organizuje Microsoft razvojni centar u Srbije, takmičiće se tročlana ekipa studenata iz Niša – Ivan Stošić I Lazar Stamenković, student  Prirodno-matematičkog fakulteta u Nišu i Ivan Damnjanović, student Elektronskog fakulteta Univerziteta u Niš.

Takmičenje je internacionalnog karakteta. U ovogodišnjem 12. po redu finalu takmičenja odmeravalo je snagu znanja ukupno 28 timova, iz Belorusije, Bugarske, Poljske, Srbije, Rusije i Ukrajine, koji su se pridružili broju od preko 3000 studenata, koliko je do sada učestvovalo u ovom prestižnom takmičenju, od njegovog osnivanja.

Ivanu  Stošiću, student pete godine fakulteta,  nije prvi put da učestvuje na ovom takmičenju i to u finalu. Prvi put je bio finalista Bubble Cup takmičenja kao učenik drugog razreda srednje škole a ove godine učesnik je osmog finala takmičenja.

„Razlog što se iznova vraćam i imam motivaciju da se takmičim je  što ovo takmičenje omogućava da unapređujem sebe i svoje veštine. Naš plasman u finale svetskog takmičenja ACM prošle godine je dodatni motiv da nastavljamo da se razvijamo u oblasti programiranja i upravo su takmičenja poput Bubble Cup-a nešto što pruža znanje i veštine i mogućnost profesionalnog usavršavanja u najrazličitijim oblastima programiranja u budućnosti“, kaže Ivan Stošić.

Ove godine takmičenje je otvoreno i za specijalizovana IT odeljenja srednjih škola i gimnazija u Srbiji, kako bi se dodatno popularizovalo programiranje u srednjoškolskom obrazovanju.

Tokom 12 godina, takmičenje je izraslo u međunarodnu zajednicu programera koji nižu uspehe na renomiranim svetskim takmičenjima i predstavlja najadekvatniju pripremu za najveće i najuglednije studentsko takmičenje iz programiranja u svetu ACM, jer se svojim formatom gotovo u potpunosti poklapa sa pravilima tog takmičenja.

Prošle godine, plasmanom u finale ACM-a, tim studenata sa Prirodno-matematičkog fakulteta u Nišu ostvario je najbolji rezultat u istoriji učešća srpskih timova. Niški tim činili su još i Lazar Stamenković sa Prirodno-matematičkog i Ivan Damnjanović sa Elektronskog fakulteta Univerziteta u Nišu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare