Niški studenti obradovali poklonima najmlađe pacijente u UKC Niš

NIS

               Već po tradiciji, Studentski parlament Medicinskog fakulteta u Nišu, organizovao je humanitarnu akciju i pripremio poklon paketiće za najmlađe pacijente niškog Univerzitetskog kliničkog centra. Za razliku od prethodnih godina, kada su mališane darivali za vreme novogodišnjih praznika, ove 2023., odlučili su da poklon iznenađenje u ruke mališana, simbolično, stigne na dan uoči velikog đačkog praznika i školske slave Sveti Sava.
            Ovogodišnjoj akciji, niškim medicinarima, priključile su se i kolege sa Elektronskog i Građevinsko- arhitektonskog fakulteta, te su zajedno prikupili više od dve stotine poklon paketića, koje su namenili najmlađima, a naravno, kao i prošle godine, nisu propustili priliku da obraduju i mališane koji se trenutno leče na dečijim Klinikama niškog Univerzitetskog kliničkog centra.
         „Iz godine u godinu odaziv studenata je sve veći što je jako važno i što je doprinelo tome da sadržaj paketića bude kvalitetan i da u njima ima svega. Hvala kolegama sa svih fakulteta koji su učestvovali u ovoj plemenitoj akciji “, rekla je Sandra Ilić predsednica Studentskog parlamenta Medicinskog fakulteta Univerziteta u Nišu.
        Prvi čovek niškog UKC, profesor dr Zoran Perišić, izrazio je veliku zahvalnost u ime svih zaposlenih, zbog humanosti i sloge koju mladi studenti pokazuju već godinama i koji pored svih obaveza nalaze vreme i da izmame osmehe najmlađima.
        „Ovde je pored dečije sreće i osmeha zbog poklona koje će dobiti, jako važno i to da su ovi mladi ljudi , budući lekari, već naučili lekciju da se bolest ne leči samo lekom nego u ovom slučaju i pažnjom koja će izazvati taj osmeh deci koja se leče na dečijim klinikama“, rekao je dr Zoran Perišić.
        Zadovoljstvo ovim gestom, nisu krili ni nadležni sa Klinike za pedijatriju.
          „Mi ove mlade ljude učimo medicini, ali medicina je mnogo više od samog medicinskog znanja. Medicina znači biti čovek određenih karakternih osobina koji je spreman da daje i vrlo je važno da su oni to shvatili odmah na fakultetu. Obzirom na veliki broj epidemioloških izazova i infekcija kod dece, na klinici je ovih dana veliki broj pacijenata, a ovaj gest će im mnogo značiti“, naglasila je prof.dr Jelena Vojinović rukovodilac Klinike za pedijatriju UKC Niš.
         Članovi i Studentskog parlamenta Medicinskog fakulteta ovakvim humanitarnim radom bave se već deset godina unazad. Ovo je drugi put da poklone donose najmlađim pacijentima UKC Niš i kako kažu, planiraju da ovu tradiciju nastave.
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare