Niški Moto klub MC Roud Gardian, obeležio je deceniju postojanja

NIŠ

Niški Moto klub MC Roud Gardian, obeležio je deceniju postojanja velikim skupom motorista na platou ovdašnje Tvrđave. Ovim povodom iz Srbije i okolnih zemlja, okupilo se 1.500 bajkera. Druženje je krunisano rok koncertom, u kome su nastupili i Tanja Jovićević i Najda sa svojim bendom.

                                       U Niš su pristigli vlasnici motora najpoznatijih svetskih marki. Druženje i podrška, suština su njihovih, ne tako čestih susreta. Niški moto klub mc Roud Gardijan broji 35 članova, iza kojih je na stotine hiljada predjenih kilometara. Osećaj slobode  dok vozite motor nezamenjiv je, kažu bajkeri koji su se okupili u Nišu.

                                     „Dok ste na motoru ostitet direktan kontakt ne samo sa asfaltom već i sa prirodom i to je nezamenjivo“, kaže Milan Stojiljković iz MC Roud Gardiana i dodaje da to može da raume samo neko ko je seo na motor i vozio.

                                     Dejan Stanojic je u Niš stigao iz Severne Makedonije. Kaže da vožnja motora mora da se zavoli i to od malih nogu.

                                     „Kada zavoliš sve ostalo dođe samo od sebe. Onda jedva dočekaš proleće da izađeš motorom iz garaže, da sedneš i da voziš. Sve drugačije nego kada ste u kolima. I pored svega, mora se biti oprezan tokom vožnje“, poručuje gost iz Severne Makedonije.

                                     U automobilu se vozite i putujete, a na motoru uživate, kažu učesnici Moto skupa.

                                  Ovu manifestaciju podržale su Gradske Opštine Medijana i Crveni Krst.

                                  „Podržali smo ovu manifestaciju koja je okupila veliki broj učesnika kako iz zemlje tako i okruženja sa ciljem da ova manifestacija postane tradicionalna. Na ovaj način promovišemo kako našu opštinu tako i sam Grad“, keže Boban Nešić, članica Veća Gardske opštine Crveni Krst.

                                    Pažnju javnosti, bajkeri iz moto-kluba Road Guardian skrenuli su humanitarnim akcijama, pa tako će i ovaj moto skup, u niškoj Tvrđavi, imati humanitarni karakter.

                                 U nizu dobrotvornih akcija, koje uspešno organizuju, pod nazivom “Vožnja prijateljstva” i u kojima sakupljeni novac doniraju onima, kojima je pomoć najpotrebnija, jedna od najpoznatijih akcija ovog kluba, svakako je, prerušavanje u kostime Deda Mraza i uručivanje novogodišnjih paketića, mališanima sa onkološke klinike.

                                Moto klub Road Guardian trenutno broji preko 20 članova i još nekoliko članova, koji su nekada živeli u Nišu, a koji sada žive u drugim gradovima i državama, ali i dalje su članovi kluba i propagiraju njihove vrednosti i prenose predivan osećaj darivanja i pomoći drugima. (kraj) VP/SA

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare