Niški KLERP predstavljen belgijsko-srpskoj poslovnoj zajednici

Način rada niškog KLERP-a predstavljen belgijsko-srpskoj poslovnoj zajednici

NIŠ

U organizaciji Razvojne agencije Srbije, Kancelarije za ekonomiju i trgovinu Ambasade Belgije u Srbiji i Belgijsko-srpske poslovne asocijacije, u Klubu poslanika u Beogradu održana je prezentacija programa podrške i subvencija koje Razvojna agencija Srbije pruža belgijskim kompanijama koje posluju u našoj zemlji. Ujedno, belgijske kompanije koje su zainteresovane da započnu poslovanje u Srbiji ili prošire svoje prisustvo i rad u našoj zemlji, imale su priliku da dobiju neophodna uputstva i informacije.

Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj i projekte Grada Niša, kao primer dobre prakse u privlačenju direktnih investicija, predstavila se belgijsko-srpskoj poslovnoj zajednici i prikazala zašto je baš Niš šampion lokalnog ekonomskog razvoja i dobitnik prestižnog priznanja Fajnenšnal Tajmsa.

Načelnik Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i projekte Grada Niša dr Milan Ranđelović na današnjem skupu istakao je koje su to prednosti Grada Niša i regiona koje investitore privlače u ovaj deo Srbije, poput geostrateškog položaja, povezanosti putnih pravaca, aerodroma, posebno naglasivši da prednost predstavljaju školovan kadar i postojanje Univerziteta, ali i spremnost lokalne samouprave da brzo i efikasno rešava eventualne probleme sa kojima se potencijalni investitori mogu sretati. On je istakao da Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj i projekte Grada Niša prati realizaciju svake investicije, od prvog, inicijalnog kontakta, do otvaranja fabrika i da njeni zaposleni predstavljaju sponu između investitora i drugih institucija. Ranđelović je naglasio da je ovakav način rada dao rezultate i da je u Nišu stopa nezaposlenosti drastično smanjena. Takođe, kapaciteti KLERP-a značajno su ojačani u odnosu na period od pre 10 godina kada je ova kancelarija nastala, tako da je danas znatno lakše da se radi sa velikim brojem investitora koji su došli u naš grad i koji tek nameravaju da posluju u Nišu.

Načelnik KLERP-a se zahvalio i Razvojnoj agenciji Srbije na značajnoj podršci Gradu Nišu i KLERP-u tokom svih godina saradnje i istakao da se nada da će zajednički tek da realizuju značajne investicije za naš grad i građane.

Prisutnima su se obratili i Nj.E. Ambasador Kraljevine Belgije u Srbiji Koenraad Georges L. Adam i direktor Razvojne agencije Srbije Radoš Gazdić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare