Niški bajkeri i ove godine ulepšali su mališanima sa Dečije klinike novogodišnje praznike

NIŠ

Niški bajkeri i ove godine ulepšali su mališanima sa Dečije klinike novogodišnje praznike. Iako i ovoga puta zbog epidemiološke situacije nije bilo direktnog druženja sa mališanima, 44 paketića otišla su u ruke dece koja se trenutno leče u niškom Kliničkom centru.                        

Kolona motora sa Deda Mrazovima nasmejanih lica ispred niške Klinike za decije interne bolesti postala je uobičajena decembarska slika u Nišu. Ovoga puta 44 paketića sakupljena i predata sa puno ljubavi. Akteri isti – moto klub Road Guardian i mnoštvo humanih ljudi okupljenih oko njih.

                    “Donosimo deci poklone, osmehe i pozitivnu energiju. Osmeh na dečijim lisima za nas je najveća motivacija, a ovom prilikom se zahvaljujemo svima koji su nam pomogli oko paketića”, kaže Milan Stojiljković iz MC Road Guardian Niš.

                    Članovi ovog Klub godinama sarađuju sa niškom humanitarkom Marinom Adamović pa se i ona pridružila ovoj akciji.

                    “Kada na licima dece vidite osmah u trenutku kada su u bolnici i leče se to je nešto najlepše što čovek može da doživi. Oni se hrabro bore i oni su naši heroji. Hvala svima koji su učinili da ovi mališani danas budu radosni”, kazala je Marina Adamović.

                    Iako je i ove godine bilo onemogućeno druženje sa mališanima, radost nije bila ništa manja. Zajedno sa roditeljima slali su poljubce i pozdrave pune zahvalnosti sa prozora svojih bolničkih soba.

                    “Boravak u bolnici u vreme Novogodišnjih praznika traumatičan je i za odraslu osobu a posebno za mališane. Ova akcija koja je postala tradicionalna jer traje već 14 godina na našoj Klinici je nešto što i nama i deci značajno olakšava boravak na Klinici u vreme preznika”, kazala je Žaklina Milošević Anđelković ispred Dečijih klinika UKC Niš.

                  Moto-klub Road Guardina do kraja godine planira da se ukljuci u jos nekoliko sličnih akcija, kojima će obratovati naše najmladje sugradjane. Kazu, njihov osmeh je neprocenjiva nagrada za trud.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare