Niška policija zaplenila 712 kilograma rezanog duvana

NIŠ

U nastavku akcije na suzbijanju nedozvoljenog prometa akciznih proizvoda pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, u saradnji sa poreskom inspekcijom, zaplenili su 712 kilograma rezanog duvana.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljeni promet akciznim proizvodima policija je, u tri odvojene akcije, uhapsila sedam osoba, navodi se u današnjem saopštenju.

U prvoj akciji uhapšeni su D.D. (1976) i Ž.D. (1975) iz Bogatića kada su zaustavljeni u saobraćaju na autoputu u mestu Draževac kod Aleksinca. Tom prilikom u prtljažniku vozila „pežo 607“, kojim je upravljao Ž.D. pronađeno je 165 kilograma rezanog duvana.

Na naplatnoj rampi Aleksinac, kontrolisano je teretno vozilo „zastava 35“, šabačkih registarskih oznaka, kada je pronađeno 12 vreća sa 243 kilograma rezanog duvana. Uhapšeni su osumnjičeni D.J. (1986) i Ž.S. (1978), obojica iz okoline Šapca.

U trećoj akciji, policija je uhapsila G.S. (1985) i M.S. (1996) iz okoline Bogatića i I.Đ. (1979.) iz Niša, prilikom pretovara vreća sa rezanim duvanom iz vozila u garažu porodične kuće u Nišu. Osumnjičeni G.S. je upravljao vozilom „citroen“, dok je M.S. bio sa njim u vozilu, u kome je pronađeno 200 kilograma rezanog duvana upakovanog u 40 najlonskih kesa. Pregledom garaže I.Đ. pronađeno je još 104 kilograma rezanog duvana.

Osumnjičenima je, po nalogu osnovnog javnog tužioca, određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega su, uz krivične prijave, sprovedeni nadležnim tužilaštvima u Aleksincu i Nišu .

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare