Niška policija potvrdila hapšenje u leskovačkom sudu

NIŠ

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela primanje mita i zloupotreba službenog položaja.

Uhapšeni su G.Đ. (1964), zaposlena u Osnovnom sudu u Leskovcu, S.S. (1981), odgovorno lice agencije za promet nekretnina „Adigal“, i S.D. (1964), saopštila je Policijska uprava Niš.

Sumnja se da je G.Đ. pečatom Osnovnog suda u Leskovcu overila ovlašćenje, koje nije potpisano od strane izvesne žene koja je na radu u Italiji kao davaoca, a kojim je S.D. ovlašćen da može da izvadi njeno uverenje o slobodnom bračnom stanju, izvod iz matične knjige rođenih i uverenje o državljanstvu.

Pomenutoj ženi su navedena dokumenta bila potrebna za ostvarivanje prava u Italiji, a za ovu uslugu, kako se sumnja, G.Đ je od nje primila mito od 300 evra.

Ovlašćenje je, kako se sumnja, sačinila S.S., po prethodnom dogovoru sa G.Đ, iako je znala da je lažno i da nije potpisano od davaoca ovlašćenja. Sumnja se da je G.Đ. potom overeno ovlašćenje antidatirala, kako bi prikazala da je ono urađeno pre nego što je stupio na snagu Zakon o javnom beležništvu, na osnovu koga je overa ovlašćenje prešla u isključivu nadležnost notara.

Osumnjičeni S.D. se tereti da je potom upotrebio ovlašćenje kod matične službe, radi pribavljanja dokumenata.

Takođe, postoje osnovi sumnje i da je G.Đ. na isti način pečatom Osnovnog suda u Leskovcu overila i Ugovor o poklonu, između S.D. i njegovog pokojnog oca, kako bi mu omogućila da izbegne plaćanja takse za overu ugovora kod javnog beležnika, navodi se u saopštenju policije.

Osumnjičeni će biti privedeni Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare