NIŠKA POLICIJA KONTROLISALA 105 UGOSTITELJSKIH OBJEKATA

NIŠ

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu su, u toku protekla dva dana, u nastavku akcije na podizanju nivoa bezbednosti na području grada, uhapsili jednu osobu, legitimisali 1203 osobe, izvršili kontrolu 201 putničkog motornog vozila i 105 ugostiteljskih objekata i pronašli dve osobe za kojima je bila raspisana potraga.

 

Policija je, uhapsila M. A. (1986) iz Niša, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Sumnja se da je on, u dužem vremenskom periodu, prodavao heroin i marihuanu na području grada. Po naredbi Višeg suda u Nišu, policija je izvršila pretres stana M. A. i pronašla sedam paketa opojne droge i vagicu za precizno merenje. Uočivši policiju, osumnjičeni je bacio kroz prozor svog stana šest paketa heroina, težine oko 90 grama i paket marihuane koje je policija pronašla na parkingu zgrade u kojoj živi. M. A. je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti sproveden Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

Policija je protiv jedne osobe podnela krivičnu prijavu, u redovnom postupku, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćeno držanje opojne droge. Pretresom stana osumnjičenog, pronađeno je oko šest grama materije za koju se sumnja da je hašiš.

Pregledom putničkih motornih vozila pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu su pronašli nož i protiv osumnjičenog podneli prekršajnu prijavu iz Zakona o oružju i municiji.

Prilikom legitimisanja u ugostiteljskim objektima pronađeno je osam osoba koje nisu imale lične karte i protiv njih su podnete prekršajne prijave iz Zakona o ličnoj karti.

Stalne kontrole saobraćajne policije na području Niša rezultirale su smanjenjem broja vozača koji voze pod dejstvom alkohola pa od 1275 alkotestiranih vozača, u protekla dva dana, nije bilo zadržanih osoba na trežnjenju.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova nastaviće sa sprovođenjem akcija na području koje pokriva Policijska uprava u Nišu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare