Niška inicijativa: Krpljenje rupa predstavljaju kao rekonstrukciju

NIŠ

U poslednjih par nedelja imamo PR napad na svim medijima o „rekonstrukciji niških ulica“ kako ih gradonačelnik i pojedini funkcioneri nazivaju, saopštila je danas odbornička grupa Niška inicijativa .

“Činjenica je da se radi samo skidanje habajućeg sloja i krpljene ne svih šahti. Kompletna rekonstrukcija, kako najčešće i čujemo, jeste kompletna rekonstrukcija i instalacione mreže i podloge, koja je u slučaju niških ulica najproblematičnija. Na nekim lokacijama se vidi i sa snimaka , koji se vrte po lokalnim televizijama, da se ustvari samo jedan sloj menja, puno puta ne velike debljine. Ovaj sistem rada jeste dobar kad imamo porošene ulice sa dobrom podlogom, ali je problem kod nas i podloga, nivelisanje, slivovi, slivnici i naravno šahte. Pošto se ništa nije sistemski radilo za zadnjih 10 i više godina u Nišu, ova predizborna farbanja ulica trajaće koliko do izbora, za šta ovo propagandno krpljenje i služi.

Nemamo nikakvu sumnju da su im istraživanja javnog mnjenja rekla da im je podrška u većim gradovima u padu, pa malo da prefarbaju ulice asfaltom bez ozbiljnog rada, prikažu brigu i rad, malo se promovišu.

Kvalitet i svrsishodnost će se pokazati ako ne pre zime, onda odmah posle, gde će skoro sve ulice imati brojne rupe zbog sleganja i „kvaliteta“ urađenog.

Sa druge strane, sređivanje trga, parka i mosta ispred kabineta gradonačelnika koštaće malo manje od 218 miliona, dok je u nacrtu budžeta predviđeno bilo oko 140 miliona. Razlika od oko 80 miliona ići će na uštrb vodovoda u Sečanici, Matejevcu i ostalim selima i naseljima u Nišu i okolini. Oko 100 miliona je predviđeno za sve seoske vodovode u projekciji budžeta za 2019. godinu? Da li je ovo normalno ponašanje jedne odgovorne gradske vlasti? Nigde se nije krenulo sa seoskim vodovodima!

Građani koji žive u selima umesto vode neka piju „PR kampanju“ po svim medijima.

Zbog čega sama vladajuća koalicija ne poštuje odluku koja je usvojena zajedno sa kompletnim Budžetom za 2019. godinu? Još tada je rečeno da imaju projekat i da je raspisan javni poziv za izvođenje radova? Ko će da plati ovih dodatnih 80 miliona?

Sramno je koliko ova vlast misli na svoje građane.

Da se ne razumemo pogrešno, niko od nas nije protiv sređivanja ulica i grada uopšte, ali ne na ovakav način kako ga rade vlasti danas”, navodi se u saopštenju Odborničke grupe Niška Inicijativa

2
Ostavite komentar

avatar
1 Tema komentara
1 Odgovori na temu
0 Pratioci
 
Najvise reakcija na komentar
Najvaznija tema
2 Autor komentara
Ex facaGradjevinski ing. Skorasni komentari autora
  Prati  
Najnoviji Najstariji Najviše glasova
Obavesti me o
Gradjevinski ing.
Gost
Gradjevinski ing.

Kroz sela Mezgraja, Vrtiste i jos nekoliko okolnih lokanih puteva popravljane su rupe pre mesec dana da bi bile ponovo iskopane i ispucale te iste popravke u roku od par dana, kakva bahatost nekvalitet radova i neodgovornost i izvodjaca i nadleznih, pa cemu sluze nadzorni organi i inspekcije ovo li narod treba da plati.

Ex faca
Gost
Ex faca

Rođo, dal si od juče? Prikaže se svaka zakrpa kao metr i metri obnovljenog asfalta po nehumanoj ceni radova, i đenge u džepčići.

Проститутки Бишкека