Niš ustupa besplatno zemljište za akva park

NIŠ

 

Zemljište površine  5,4 hektara na lokaciji „Lozni kalem“, na ulazu u Nišku Banju, na kom je planirana izgradnja akva-parka, biće dato investitorima bez naknade ili po ceni koja bude izlicitrana na javnom nadmetanju. – odlučilo je Veće grada Niša. Krajem juna bi trebalo da bude raspisan  javni oglas i  poziv potencijalnim investitorima. Kako je gradski većnik Mihajlo Zdravković objasnio zemljište će biti ponuđeno za nula dinara,  s tim što će se , ukoliko se javi više zainteresovanih, organizovati  javno nadmetanje. Inače, Ministarstvo finansija je  procenilo vrednost zemljišta na skoro 239 miliona dinara.

„Od investitora će biti zatražena gradnja akva-parka površine 9.000 kvadrata sa najmanje sedam bazena na otvorenom i zatvorenom prostoru. Vrednost investcije ne može biti manja od devet miliona evra“, rekao je Zdravković.

Obaveze investitora, uz dostavu gradu bankarske garancije u visini vrednosi zemljišta, JE da izgradi akva-park za maksimalno tri godine i da taj objekat radi najmanje pet godina.

Akva-park  bi u periodu od  pet godina doneo veće prihode nego što je vrednost zemljišta tako da je u obzir uzeta i mogućnost ustupanja lokacije bez naknade. Procenjeno je da bi u petogošnjem periodu ova investicija donela prihode gradu i državi od 310 miliona dinara. U Akva parku bi bilo zaposleno 40 ljudi, dok bi u letnjim mesecima radilo  još 80 radnika.

Elaborat koji je usvojilo Gradsko veće mora da usvoji i Skupština grada i odobri Vlada Srbije.

„ Prva faza gradnje mogla bi da bude gotova već naredne godine“, naglasio je Zdravković.

Firma „Akvatera solušns“ iz Crne Gore pokazala JE interesovanje za gradnji akva-parka na ulazu u Nišku banju i na osnovu njenog pisma o namerama odredjen je minimum ulaganja koji će biti zatražen od oglasom.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare