Niš u serijalu „Biciklom kroz Srbiju“

NIŠ

Grad Niš pridružio se i podržao snimanje serijala „Biciklom kroz Srbiju“ autorke Tamare Grujić.

Niš se opredelio da na svojim saobraćajnicama izgradi biciklističke staze i biciklistički prsten.

Glavni gradski urbanista Tanja Obradović sa saradnicima predložila je trasu i lokacije za vožnju biciklom i priključila se u vožnji i čišćenju lokacije u blizini Crkve Vasilija Ostroškog, jer cilj akcije nije samo vožnja već i očuvanje životne sredine.

                          Lokacija je opremljena klupama, mobilijarom, prostorom za odmor i druženje, držačem za bicikle i sve to JKP „Mediana“ uradila je od prirodnih materijala.

                          Iz donacije je obezbeđena biciklistička servisna stanica koja će se nalaziti na jednom od pravaca pružanja biciklističke staze u gradu.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
mile
mile
1 godina pre

I leskovački gradonačelnik jednog dana u godini organizuje “biciklističku stazu” sa svojim pajtašima. Dovede miliciju da blokira saobraćaj i vozi se sa “nabildovanu” biciklu do negde. Jednom su išli do kolektor, jednom do “bavkin” hotel, i sve uz pratnju milicije. Ali, bulumenta se ne vozi po stazama, nego po kolovozu za kamione i automobile. A za biciklističke staze se ovde misli ko o prošlogodišnjem snegu. Nigde gi nema, a i tam kude gi ima nikoj ne vozi. Sigurno gi nešto fali.